Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
SAS flytter Hong Kong rute fra Stockholm til København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 14 Juni 2018 20:06

Den 28. oktober i år flytter SAS sin rute til Hong Kong fra Stockholm Arlanda lufthavnen til Københavns Lufthavn. Herved bliver København igen den eneste lufthavn i Skandinavien som har direkte ruter til Asien med SAS.

Efter planen vil SAS flyve ruten fem gange ugentligt, hvilket tilsvarer det antal frekvenser som i dag flyves fra Stockholm. Til gengæld har SAS fra oktober måned fået bedre start og landing slots på lufthavnen i Hong Kong. Dette gør at når ruten flyttes til København, så bliver det med bedre rutetider hvor der bliver aftenafgang fra Skandinavien og morgenankomst fra Hong Kong.

Helt konkret vil SAS flyve fra København til Hong Kong hver onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 20.55. Returen fra Hong Kong afgår lige efter midnat hver mandag, tirsdag, fredag, lørdag og søndag med ankomst i København tidlig morgen kl. 6.20. Der vil blive anvendt en Airbus A340-300 med plads til 237 passagerer på ruten.

SAS nævner i forbindelse med annonceringen af ruteflytningen, at man siden opstarten af ruten mellem Stockholm og Hong Kong for tre år siden, har haft udfordringer med skabe lønsomhed på denne rute. SAS håber at de optimerede rutetider kan skabe bedre forudsætninger for lønsomhed, ligeledes som muligheden for at flyve fra København forventes at at give bedre langsigtede markedsforudsætninger.

Disse forventningen til ruten fra København understreges af EVP Commercial i SAS, Karl Sandlund:

"Vi ser frem mod at kunne tilbyde vores kunder en bedre tidstabel med natflyvninger til og fra Kastrup. Selvfølgelig er det ærgerligt at vi flytter fra Stockholm, men København tilbyder i det her tilfælde bedre langsigtede forudsætninger for at vi kan tilbyde en attraktiv kundeoplevelse."

Selvom SAS ikke selv nævner det direkte, kan det dog heller ikke udelukkes at den svenske flyskat som blev indfært d. 1. april i år, har være medvirkende til beslutningen om at flytte flyvningerne til København. Den svenske flyskat er på flyvninger fra Sverige til Asien på 400 svenske kr. per passager, hvilket er en potentiel stor ekstraomkostning for SAS såfremt det fulde beløb af skatten ikke kan absorberes i billetpriserne.

For lidt over en måned siden blev København igen forbundet med Hong Kong, da Cathay Pacific åbnede en direkte rute fra Hong Kong til Københavns Lufthavn. Denne er dog indtil videre kun en sommersæson-rute og lukker ned for vinteren i slutningen af oktober måned. Københavns Lufthavn er derfor rigtig glade for at SAS fra samme tidpunkt går ind på ruten til Hong Kong og planlægger at flyve helårligt.

Administrerende Direktør i Københavns Lufthavn Thomas Woldbye siger således:

"Det er godt nyt at SAS vokser i Københavns Lufthavn. Og så er det godt nyt for danske forretnings- og ferierejsende, at en så vigtig destination som Hong Kong nu bliver betjent hele året."

Efter planen vender Cathay Pacific tilbage med sin sæsonrute til København fra sommeren 2019, og Københavns Lufthavn og Thomas Woldbye tror at der kan være plads til begge selskaber på ruten og således otte ugentlige afgange i sommerperioden:

"Erfaringen viser, at flere rejser, når man kan flyve direkte - og at antallet af passagerer vokser, når der er flere afgange at vælge imellem."

Med ruten til Hong Kong kommer SAS op på fire ruter til Asien fra Københavns Lufthavn. Udover Hong Kong vil der være flyvninger til Beijing, Shanghai og Tokyo, hvor de tre sidstnævnte ruter alle flyves dagligt ud af København.

 

Foto: Air China

 


 

Skriv kommentar

Din kommentar vil først fremgå når den er blevet godkendt af CPHtraveller.

Vi forbeholder os ret til at afvise kommentarer uden videre begrundelse.

Sikkerhedskode Opdater