Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Ryanair med ny rute i sommerprogrammet fra København Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 01 September 2015 20:03

I dag den 1. september løftede Ryanair sløret for det foreløbige sommerprogram fra København i 2016. Dette skete på et pressemøde med selskabets topchef Michael O'Leary i spidsen.

Fra den 28 marts 2016 bliver Porto ny Ryanair destination fra København, hvor selskabet vil flyve tre gange om ugen på denne rute. Herudover udvides antallet af flyvninger fra København til Alicante og Malaga i Spanien, samt til Edinburgh i Skotland.

Derimod videreføres ruten til Tenerife ikke i sommerprogrammet, og denne bliver derved udelukkende en vinterrute fra København. En rute som dog formentlig vil vende tilbage igen fra november måned 2016.  

I forhold til et relativt stort anlagt pressemøde med deltagelse af Michael O'Leary, var forventningerne inden mødet højere end at Ryanair blot ville annoncere en ny rute fra København med tre ugentlige afgange. Ryanair holder dog ofte pressemøder uden de store nyheder, og anvender i stedet disse til at profilere sig selv og komme med mere kontroversielle budskaber og forudsigelser.

Dagens pressemøde i København var ingen undtagelse, hvor Michael O'Leary udtalte at han inden for 3-5 år ser en mulighed for at firedoble trafikken fra Københavns Lufthavn, til 60 ruter og 10 millioner årlige passagerer. Denne udtalelse har naturligvis skabt en vis bevågenhed i den samlede danske erhvervspresse, men når der er tale om Ryanair bør man tage sådanne udtalelser med et gran salt, indtil der er realiteter bag det.

Ryanair vil helt sikkert fortsætte med at vækste i København i den kommende tid, men hvor stor en vækst som er realistisk, er formentlig for tidligt at sige på nuværende tidspunkt. Men en udtalelse om en firedobling skaber naturligvis opmærksomhed, og særligt set i lyset af Ryanairs nylige nederlag til den danske fagbevægelse og lukning af baserne i Billund og København. Forhold som Ryanair og Michael O'Leary uden tvivl spiller aktivt på.  

Ses der på 2016 sommerprogrammet fra København, så er Porto som nævnt indledningvis ny rute med tre ugentlige afgange, hvor der bliver flyvning mandag, onsdag og fredag med aftenafgang fra København. Ruten til Alicante udvides fra fire til fem ugentlige afgange, mens trafikken til Malaga fordobles fra tre til seks ugentlige afgange. Endelig udvides flyvningerne til Edinburgh fra tre til fire ugenlige afgange.

I forbindelse med præsentationen af sommerprogrammet angiver Ryanair selv, at antallet af ugentlige flyvninger fra København vil være 126. En gennemgang af det program som selskabet rent faktisk har lagt til salg i dag fra København, viser dog at det faktiske tal er 124 ugentlige afgange ud af København. Sammenlignet med det kommende vinterprogram er dette en stigning på seks, da Ryanair for nuværende planlægger 118 ugentlige flyvninger fra november og frem. 

Der er stadig lang tid til sommerprogrammet 2016 træder i kraft i slutningen af marts måned. Ryanair har for vane at annoncere nye ruter løbende hen til tættere på sæsonens start, og det er ikke utænkeligt at der vil tilkomme yderligere nye ruter fra københavn inden det bliver sommer næste år.

Foto: Ryanair

 

 

Skriv kommentar

Din kommentar vil først fremgå når den er blevet godkendt af CPHtraveller.

Vi forbeholder os ret til at afvise kommentarer uden videre begrundelse.

Sikkerhedskode Opdater