Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Rumænsk lavprisselskab åbner rute til Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 21 September 2016 19:35

Fra juni måned næste sommer kan Københavns Lufthavn tilføje endnu et lavprisselskab til kundelisten. Den 2. juni starter det rumænske selskab Blue Air, nemlig en direkte rute mellem hovedstaden i Rumænien Bukarest og København.

Det vil indledningsvis blive tre ugentlige flyvninger på ruten, hvor der flyves mandag, onsdag og fredag. Blue Air vil anvende en Boeing 737-400 med plads til 162 passagerer på flyvningerne mellem Bukarest og København.

Hertil har SAS været alene om at betjene markedet mellem København og Bukarest, og får således nu konkurrence på denne rute.

Blue Air er et rumænsk lavprisselskab som blev stiftet tilbage i 2004 og nu tæller en flåde på 25 stk. Boeing 737 maskiner. Selskabet har levet en relativ stilfærdig tilværelse i mange år, indtil man for et par år siden indledte en større offensiv med en markant udvidelse af flyflåden og åbning af en række nye baser.

I 2016 har Blue Air indtil videre åbnet eller annonceret 26 nye ruter, hvor af den ene af disse er en rute mellem Bukarest og Stockholm, der åbnede tilbage i juni måned. Stockholm blev således den første destination for Blue Air i Skandinavien, men nu følger København så efter som den anden destination.

Fra Københavns Lufthavn udtaler kommerciel direktør, Peter Krogsgaard, følgende i forbindelse med den nye rute:

"Bukarest er en spændende destination både for forretningsrejsende og turister. Vi kan se, at der især er efterspørgsel blandt svenske rejsende, og at der er mange af vores rejsende, der i dag flyver indirekte. De kan fremover vælge mellem endnu flere afgange og dermed få kortere rejsetid."

Hos Blue Air er der også store forventninger til ruten, hvor den kommercielle direktør Tudor Constantinescu udtaler:

"Vi har haft kig på det danske marked i et stykke tid, og vi er nu klar til at påbegynde flyvninger til en af Europas mest spændende hovedstæder. Med et stort opland, en stærk økonomi og et pulserende byliv er København i vore øjne en oplagt første destination i Danmark, og vi håber at udvide med endnu flere ruter i den kommende tid. Det er en vigtig styrkelse af vores position på det nordiske marked."

Særligt håbet om at kunne udvide med flere ruter til København er interessant, da selskabet som nævnt de seneste par år har åbnet en række nye baser. Blue Air har således udover Bukarest, nu yderligere tre baser i Rumænien. Dette er i Bacău, Cluj og Iași. Herudover har selskabet åbnet en base i italienske Torino samt i Larnaca på Cypern.

Gældende fra d. 2 juni 2017, vil Blue Air flyve mellem Bukarest og København efter følgende fartplan:

0B 153 OTP-CPH 07:30-09:15 1x3x5xx B734
0B 154 CPH-OTP 10:00-13:45 1x3x5xx B734

 

Foto: Blue Airl

 

 

Skriv kommentar

Din kommentar vil først fremgå når den er blevet godkendt af CPHtraveller.

Vi forbeholder os ret til at afvise kommentarer uden videre begrundelse.

Sikkerhedskode Opdater