Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Officiel annoncering af to store byggeprojekter i Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 10 Januar 2017 21:11

Københavns Lufthavn har i dag endelig officielt annonceret to store byggeprojekter, der begge tidligere har været omtalt her på CPHtraveller.dk

Det drejer sig om første fase af Finger E på 22.000 m2 der skal sikre en udvidelse af kapaciteten til den interkontinentale trafik. Samlet pris for denne første fase er 850 mio. kr. og derved en af de største enkeltstående investeringer i Københavns Lufthavn i mange år.

Herudover er der udbygningen af området airside mellem Finger A og Finger B, hvor der udvides med 4000 m2 til en samlet pris på 390 mio kr.

De to byggerier forventes at står klar i henholdsvis 2018 og 2019, hvor det er den nye Finger E som tages senest i brug i henhold til de gældende planer.

De konkrete byggeplaner blev i dag præsenteret i Københavns Lufthavn af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og administrerende direktør i Københavns Lufthavn Thomas Woldbye.

Thomas Woldbye udtalte at udbygningen mellem Finger A og B handler om at give mere plads til den gode rejseoplevelse:

"Det første vores passagerer kommer til at mærke er investeringen på 390 mio. kroner i at skabe mere plads til rejsen i det travle område efter sikkerhedskontrollen. Vi gør gangarealerne bredere, så der er bedre plads, når man skal ud til sit fly. Dertil etablerer vi et nyt legeområde, flere siddepladser og flere stik til opladning.

For syv ud af 10 passagerer er mulighederne for shopping og gode spisesteder afgørende for den gode rejseoplevelse – og det lytter vi til, så derfor bygger vi også 28 nye butikker og spisesteder. Vi er allerede godt i gang med at finde det helt rigtige udvalg, så der er noget for en hver smag og pengepung."

Omkring Finger E lagde Thomas Woldbye vægt på at det samlet set er et meget stort byggeri der udgør en investering på hele 3. mia. kr.:

"Bygningen af en helt ny Finger E er et af de største byggeprojekter i nyere tid. Når fingeren er færdigudbygget, vil den kunne huse i alt 10 gates til de store fly og 20 til de mindre fly på de europæiske ruter – et meget stort byggeri til omkring 3 milliarder kroner.

I dag har vi sat spaden i jorden på den første fase af byggeriet, som alene koster 850 millioner. Med den fase får vi de første 22.000 kvadratmeter og syv gates til flyene."

Finger E vil i første fase have syv gates, hvor det dog kun er en gate som bliver brobetjent, mens de resterende 6 gates bliver såkaldte bus-gates. Dette skyldes at det område hvor første fase af Finger E placeres ikke giver fysisk mulighed for at lave yderligere brobetjente gates.


Foto:
Københavns Lufthavn

 

 

Skriv kommentar

Din kommentar vil først fremgå når den er blevet godkendt af CPHtraveller.

Vi forbeholder os ret til at afvise kommentarer uden videre begrundelse.

Sikkerhedskode Opdater