Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Københavns Lufthavn får ny luftfragtterminal på 20.000 m2 Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 20 December 2017 01:00

De kommende par år bliver Københavns Lufthavn udbygget med en ny luftfragtterminal, hvilket sker som et led i at sikre lufthavnen en position som det førende fragtcentrum i Norden.

Det er den tyske developer AXXUS Capital der skal stå for at udvikle den nye fragtterminal, da Københavns Lufthavn netop har indgået en aftale der omfatter at AXXUS bygger en terminal på ca. 20.000 kvadratmeter i den østlige del af lufthavnen.

For AXXUS er dette en investering på ca. 300 millioner kroner og det forventes at byggeriet kan stå færdigt inden for de næste to år. Herved får Københavns Lufthavn yderligere sat fart på planerne omkring Airport Business Park, der gerne skal udvikles over de kommende år.

Luftfragt er en vigtig indtægtskilde for flyselskaberne, og det er derfor vigtigt at Københavns Lufthavn kan tilbyde moderne fragtfaciliteter. Dette er en nødvendighed for at lufthavnen kan tiltrække yderligere flyselskaber til København og indfri ambitionen om at vækste til 40 millioner passagerer om året.

Gode faciliteter for luftfragt er også en af de ting Kommeriel Direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard lægger vægt på i forbindelse med indgåelse af aftalen med AXXUS:

"Luftfragt er afgørende for en stor, international lufthavn som CPH, og derfor har det været vigtigt for os at finde en partner, der både kan forbedre og udvikle vores cargotilbud. Det har vi fundet i AXXUS, som er specialister i at udvikle luftfragtfaciliteter. En stor og stigende andel af fragten flyves i dag ikke med specialiserede fragtfly, men med passagerfly, den såkaldte belly cargo.

Især på de lange, interkontinentale flyruter er 'belly cargo' en særdeles vigtig del af forretningen. Her kan den fragt, der ligger i flyets 'mave', udgøre mere end 10% af omsætningen på en rute. I dag udgør belly cargo 40% af den samlede tonnage i CPH, og det er steget med 7% i år. Vi arbejder målrettet på at tiltrække endnu flere langdistanceruter, og derfor er en vigtig del af vores strategi at skabe et godt grundlag for luftfragt i CPH."

AXXUS har også store forventninger til den nye fragtterminal, der kommer til at ligge på den sidste ledige placering i lufthavnens nuværende cargoområde. Markus Wolf som er CEO i AXXUS siger således:

"Det nye fragtcenter vil have den nyeste teknologi og understøtte både automatiserede og manuelle processer. Sikkerhedsmæssigt bliver det på højeste niveau med adskilte områder for alle sikkerhedsniveauer, ligesom der også bliver optimale forhold for kølefaciliteter, som eksempelvis er afgørende for mange kunder inden for medicinalbranchen.

Vi ser et stort potentiale i at udvikle luftfragten i Københavns Lufthavn. I de kommende år vil der blive endnu større behov for gode luftfragtfaciliteter til at håndtere stigende fragtmængder til og fra eksempelvis Kina."

I følge CPHtravellers oplysninger kan der i det nye år forventes yderligere nyheder i relation til Airport Business Park.

 

Foto: Emirates Skycargo

 


 

 

Skriv kommentar

Din kommentar vil først fremgå når den er blevet godkendt af CPHtraveller.

Vi forbeholder os ret til at afvise kommentarer uden videre begrundelse.

Sikkerhedskode Opdater