Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Iranske Mahan Air åbner rute mellem København og Teheran Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 22 September 2015 09:48

Det privatejede iranske flyselskab Mahan Air gør nu alvor af planerne om at åbne en direkte rute mellem Teheran og København. Dette sker fra den 3. marts 2016, hvor Mahan Air fra denne dato vil flyve to gange ugentlig mellem den iranske hovedstad og Københavns Lufthavn.

Rute vil blive fløjet på torsdage og søndage, hvor Mahan Air vil benytte både Airbus A310 og Airbus A340 på flyvningerne. Der bliver ankomst i København kl. 10.30 og afgang igen kl. 12.00 begge dage.

Herved bliver der igen direkte flyvninger mellem Teheran og København, efter at Iran Air trak sig fra denne rute tilbage i oktober 2012. 

Mahan Air blev etableret tilbage i 1991 som det første privatejede flyselskab i Iran og har i dag en flåde på over 60 fly som hovedsageligt består af maskiner fra henholdsvis Boeing og Airbus.

Airbus A310 som vil blive benyttet til København har selskabet 10 af i flåden og det er efterhånden en ældre maskine, hvor gennemsnitsalderen på de 10 maskiner er over 25 år. Konfigurationen for disse maskiner er med 180 sæder, fordelt på 23 i business class og 157 i economy class.

Airbus A340 flåden er noget yngere, hvor selskabet råder over fire Airbus A340-300 samt syv Airbus A340-600. Afhængig af hvilken model der vil blive anvendt til København er konfigurationen for disse henholdsvis 215 og 306 sæder. Skulle der for eksempel i forbindelse med starten på skolernes sommerferie være behov for ekstra kapacitet på ruten, har Mahan Air også mulighed for at indsætte Boeing 747-300 med plads til hele 456 passagerer.

Iran er verdens 18 største økonomi og med den nylig indgåede Atomaftale med Iran, er den igen perspektiver for dansk erhversliv i Iran og derved også i en direkte rute mellem Teheran og København. Herudover er der ca. 15.000 personer med iransk oprindelse i Danmark, samt et betydeligt antal i Malmø, hvorved der også på ruten vil være et betydeligt potentiale for den såkaldte VFR (visiting friends and relatives) trafik.

Derfor har Mahan Air også positive forventninger til ruten, hvor direktør for marketing og ruteudvikling, Hossein Hosseini udtaler:

"Antallet af danskere, der besøger Iran har været stærkt stigende gennem det seneste års tid, og vi har derfor stor tiltro til, at Mahans non-stop service mellem København og Teheran vil være med til at give både businesstrafikken og turismen mellem de to lande et boost."

I Københavns Lufthavn er Teheran i øjeblikket nr. 3 på listen over de største uservicerede interkontinentalte destinationer med ca. 33.000 passagerer om året. Det er således et betydeligt hul i rutenetværket som bliver dækket når Mahan Air fra marts måned begynder at flyve på ruten. Derfor hilses den nye rute da også velkommen af Københavns Lufthavn, hvor kommerciel direktør Peter Krogsgaard udtaler:

"Det er utroligt vigtigt, at vi har fået styrket forbindelsen mellem Danmark og Iran. For de danske virksomheder er det af afgørende betydning, at der er en direkte forbindelse til det iranske marked, for at de kan få udnyttet de nye muligheder på bedste vis. Med den direkte rute mellem Teheran og København er en vigtig forudsætning for styrket samhandel og vækst nu opfyldt."


Hossein Hosseini (tv.), Mahan Air og Peter Krogsgaard (th.), Københavns Lufthavn, præsenterer den nye rute mellem København og Teheran på World Routes konferencen i Durban.
  

Fotos: Mahan Air, Københavns Lufthavn og Lasse Fuss (forside)

 

 

Skriv kommentar

Din kommentar vil først fremgå når den er blevet godkendt af CPHtraveller.

Vi forbeholder os ret til at afvise kommentarer uden videre begrundelse.

Sikkerhedskode Opdater