Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Emirates flyver nu dagligt mellem København og Dubai Print Email
Publiseret af Administrator   
Mandag, 01 August 2011 20:52

Emirates første afgang fra CPH som EK152 - A6-EKW Airbus A330-200

Endelige kom dagen som Københavns Lufthavn efterhånden har venter på i mange år. Klokken 12.40, en halv time før tid, satte Emirates flyvning EK151 fra Dubai hjulene på landingsbanen i København og markerede således åbningen af den direkte rute mellem Dubai og København som flyves dagligt året rundt.

Som planlagt blev første flyvning fløjet med en Airbus A330-200 med plads til 237 passagerer, som også vil blive anvendt frem til den 1. februar 2012, hvor Emirates opgraderer ruten til den lidt større Boeing 777-200ER.

Første flyvning til København blev fløjet af den danske kaptajn hos Emirates, Lars Schøyen, og medbragte en række repræsentanter fra Emirates til den officielle åbning af til ruten.

Repræsentatater fra Emirates og danske gæster i Dubai inden første flyvning til KøbenhavnEmirates repræsentanterne inkluderede: Richard Vaughan, Senior Vice President, Commercial Operations Worldwide; Salem Obaidalla, Senior Vice President, Commercial Operations, Europe & Russian Federation; Pradeep Kumar, Senior Vice President, Cargo Revenue Optimisation & Systems og Luc Delcomminette, Vice President, Arabian Adventures.

Herudover var der også en række danske inviterede gæster om bord, hvilket inkluderede Claus Rubenius, stifter af RUBENIUS; Jens Lund, formand for The Danish Business Council i Dubai og Lars Østergaard Nielsen, Administrerende Direktør, Maersk United Arab Emirates.

Efter første landing blev maskinen mødt af vandsalut fra lufthavnens brandvæsen, som det er tradition ved nye ruteåbninger. Herefter taxiede maskinen til gate på Finger C, hvor delegationen fra Emirates blev budt velkommen i Restaurant København af Thomas Woldbye, Administrerende Direktør, Københavns Lufthavn. En stolt lufthavns direktør udtalte derefter følgende i forbindelse med den officielle åbningsceremoni:

Emirates flight EK151 fra Dubai blev mødt med vandsalut umiddelbart efter landing"Emirates nye rute til København afspejler potentialet i lufthavnen og de gode muligheder for vækst. Emirates er i dag et af verdens største luftfartsselskaber. Der er bestilt hele 90 Airbus 380 – verdens største passagerfly. Emirates tænker stort og har tænkt på Danmark. Det er vi i Københavns Lufthavn stolte over.

Om vi kan lide det eller ej, så er Danmark et udkants-land på det store verdenskort. Derfor er tilgængelighed altafgørende, hvis Danmark skal klare sig i den globale konkurrence. Hver eneste ny flyrute her til CPH styrker både erhvervslivet og turismen - og skaber vækst og nye arbejdspladser. Det gælder ikke mindst, når vi kan tiltrække interkontinentale ruter som Emirates til Dubai."

Københavns Lufthavns salgsdirektør Carsten Nørland, udtrykte ligeledes glæde over den nye rute og de perspektiver den giver:

"Ruten er fantastisk nyt for mange danske og skandinaviske virksomheder der opererer på vækstmarkederne i Sydøstasien, Indien og Australien. Ruten vil også hjælpe med at tiltrække både forretningsrejsende og turister til Danmark."

De positive udtalelser fra Københavns Lufthavn blev suppleret af Richard Vaughan, Senior Vice President, Emirates Commercial Operations Worldwide, der ligeledes udtrykte glæde over at kunne tilføje København til det hastigt ekspanderende rutekort hos Emirates:

Richard Vaughan (Emirates) og Thomas Woldbye (Københavns Lufthavn) skærer kagen for ved den offcielle åbningsceremoni"København bibringer Emirates netværk nye og spændende muligheder. Emirates passagerer fra Skandinavien behøver ikke længere at tage til Tyskland for at rejse med os. Nu kan man rejse direkte fra Danmarks hovedstad til Fjernøsten, Indien og Australien via vores ultramoderne hub i Dubai."

Som traditionen foreskriver var der i forbindelse med ruteåbningen lavet en flot Emirates kage, som blev skåret for i fællesskab af Richard Vaughan fra Emirates og Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavn.

Som Richard Vaughan understregede i forbindelse med ruteåbningen, så satser Emirates i stor grad på at de rejsende vil benytte Dubai som stop videre ud i verden. På den første flyvning til København var der således passagerer med som havde startet deres rejse steder såsom Melbourne, Jakarta, Seoul, Guangzhou, Hong Kong, Singapore, Cape Town, Accra, Dubai og Bahrain.

kaptajn Lars Schøyen i Københavns Lufthavn efter en veloverstået første flyvning til CPHKøbenhavn er destination nummer 114 for Emirates og Danmark bliver land nummer 67 som Emirates forbinder direkte med Dubai. Senere i år planlægger Emirates at inkludere yderligere to destinationer i netværket, hvilket er St. Petersburg i Rusland fra den 1. november og Bagdad i Irak fra den 13. november.

Emirates er i aften vært for en stor gallafest i Nationalmuseet, hvor op til 500 gæster er inviteret for at fejre åbningen af den nye rute. Baseret på den lanceringsfest Emirates holdt for rejsebranchen i juni måned, vil aftenens arrangement uden tvivl overgå alt hvad der tidligere er set i forbindelse med ruteåbningen ud af København.

Fotos: Malik Haroon Ali Khan, SilverWingPix (forside), Emirates og Københavns Lufthavn

 

 

Skriv kommentar

Din kommentar vil først fremgå når den er blevet godkendt af CPHtraveller.

Vi forbeholder os ret til at afvise kommentarer uden videre begrundelse.

Sikkerhedskode Opdater