Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
easyJet klar med 2016 sommerprogrammet fra København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 10 September 2015 10:15

easyJet har i dag torsdag den 10. september lanceret første del af deres sommerprogram for 2016, hvilket dækker perioden fra den 21. marts til og med den 26. juni.

For København er der en række ændringer i forhold til det nuværende sommerprogram for 2015. Først og fremmest forsvinder tre ruter helt fra København, hvilket er Hamborg, Rom og London Stansted.

Herved vil easyJet med det nuværende program for sommeren 2016, komme ned på 10 ruter fra Københavns Lufthavn. Totalt set vil den udbudte kapacitet fra København dog stige, da der indsætter ekstra kapacitet på en række af de 10 resterende ruter. 

CPHtraveller har foretaget en sammenligning af easyJet sommerprogrammet fra København med udgangspunkt i uge 19, 2015 (d. 4-10. maj) og uge 19, 2016 (d. 9-15. maj).

To af de ruter som forsvinder i sommeren 2016 er Hamborg og London Stansted, hvor begge ruter allerede nedlægges fra slutningen af oktober måned i år. Den sidste rute som forsvinder er til Rom, hvor easyJet vil have sidste flyvning mellem København og Rom d. 7. februar 2016. Ruten til Rom nedlægges, da easyJet har besluttet at nedlægge sin base i Rom Fiumicino lufthavnen, hvorved de fleste af selskabets ruter fra den italianske hovedstad forsvinder.

Til gengæld indsættes der mere kapacitet på flere af de andre ruter i sommerprogrammet. Mest markant er udvidelsen til London Luton, hvor der udvides fra 14 til 26 ugentlige flyvninger. Herved bibeholder easyJet i sommerprogrammet den stigning til Luton som lanceres i løbet af det kommende vinterprogram.

Andre ruter som får flere frekvenser er Berlin og Paris. Til Berlin udvides der med tre ugentlige flyvninger, således at easyJet kommer op på 15 ugentlige flyvninger mellem Berlin og København, hvor der vil være tre daglige afgange mandag, fredag og søndag. Til Paris udvides der fra 8 til 11 ugentlige flyvninger, hvor der vil to daglige afgange mandag, onsdag, fredag og søndag.

Til Geneve udvides der med en ugentlige flyvning, således at der vil blive tilbudt 8 i stedet for 7 ugentlige afgange. På en enkelt rute reduceres der, hvilket er til Bristol, hvor der vil være 2 ugentlige flyvninger i stedet for de 3 ugentlige i det nuværende sommerprogram.

For de resterende fire ruter vil der i 2016 blive udbudt samme kapacitet som i 2015. Det er ruterne til London Gatwick (27 ugentlige afgange), Milano (14 ugentlige afgange), Basel (7 ugentlige afgange) og Edinburgh (5 ugentlige afgange).

Totalt set vil easyJet i uge 19, 2016 udbyde 124 ugentlige flyvninger fra Københavns Lufthavn. Sammenlignet med uge 19 i 2015 er dette en udvidelse med 8 ugentlige afgange, da der i denne uge blev fløjet 116 flyvninger fra København.  

Den ubekendte faktor for 2016 sommerprogrammet er dog stadig om easyJet vil åbne nye ruter til København. Selskabet har annonceret at der i løbet af foråret 2016 vil blive åbnet nye baser i Barcelona og Venedig, men har endnu ikke præsenteret hvilke ruter der vil blive fløjet fra disse to nye baser.

København må dog vurderes at være en potentiel kandidat fra både Barcelona og Venedig, hvor der specielt til Barcelona er stor trafikmængde fra København. Spørsmålet er dog om easyJet anser den nuværende konkurrence mellem København og Barcelona som for hård, og derved ikke ønsker at give sig ind i kampen om denne rute.  

Foto: easyJet

 

 

Skriv kommentar

Din kommentar vil først fremgå når den er blevet godkendt af CPHtraveller.

Vi forbeholder os ret til at afvise kommentarer uden videre begrundelse.

Sikkerhedskode Opdater