Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Cathay Pacific åbner rute mellem Hong Kong og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 31 August 2017 12:10

Efter flere års tilløb er det nu endelig blevet officielt at Cathay Pacific åbner en direkte rute mellem Hong Kong og Københavns Lufthavn. Det Hong Kong baserede selskab vil have første flyvning til København d. 2. maj 2018 og vil flyve ruten 3 gange ugentlig, med afgang fra CPH mandag, onsdag og fredag. Desværre bliver der i første omgang tale om en sommersæson rute som flyves frem til oktober måned.

Det er et af selskabets nye og moderne Airbus A350-900 der vil blive anvendt til København og som har plads til 280 passagerer fordelt på tre klasser. Dette er fordelt på 38 Business Class sæder, 28 Premium Economy sæder og 214 pladser i økonomi afdelingen.

Det er desuden første gang at et flyskab vil anvende Airbus A350 i fast rutetrafik på Københavns Lufthavn, hvor der indtil videre kun har været enkelte besøg af typen fra Finnair.

Hong Kong har længe stået meget højt på ønskelisten i Københavns Lufthavn og har frem til nu, været en af de største interkontinentale destinationer uden direkte forbindelse fra København. Således var der i 2015 lige over 47.000 rejsende mellem København og Hong Kong, som fløj mellem de to destinationer med et eller flere stop undervejs.

Ligeledes var ruten tilbage i starten af 2016 genstand for en analyse hos det anerkendte Anna.aero, som viste at der via Skyscanner i 2015 blev foretaget 65.000 søgningen på billetter mellem Hong Kong og København. Det er hermed en rute med et betydeligt passagerpotentiale, hvor ruteudviklingsafdelingen i Københavns Lufthavn gennem mange år har forsøgt at overbevise forskellige selskaber om business casen for denne rute.

Nu er det endelig lykkedes og det er derfor også en glad administrerede Kommerciel Direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard, der udtaler følgende i forbindelse med annonceringen:

"Det er en milepæl i lufthavnens arbejde med rutevikling, at Danmark nu får en direkte forbindelse til Hongkong. Cathay Pacifics rute til den kinesiske millionby har stået øverst på listen over uservicerede destinationer fra Danmark. Den vil gavne både væksten og turismen - og give en masse nye, spændende rejsemuligheder."

Tilbage i 2015 blev Københavns Lufthavn forbigået af sin største kunde SAS i kampen om en rute fra Skandinavien til Hong Kong. I stedet for at åbne Hong Kong ruten fra sin største interkontinentale hub i København, valgte SAS i stedet at tilgodese svenske interesser og åbne mellem Stockholm og Hong Kong. Nu får SAS i stedet konkurrence til Hong Kong i egen baghave, og det bliver interessant hvilken påvirkning Cathay's ruten til København får for SAS fra Stockholm.

Cathay Pacific indgår i One World alliancen som i Europa tæller British Airways, Iberia, Finnair og Air Berlin. Der skal derfor ikke forventes et samarbejde mellem Cathay og SAS omkring feed ind til ruten ud af København. Derimod kan Cathay tilbyde et stort netværk videre fra sin hub i Hong Kong, som omfatter mange byer i Kina, Asien og Australien/New Zealand.

I forbindelse med annonceringen udtaler Administrerende Direktør hos Cathay Pacific CEO, Rupert Hogg, følgende om den nye rute til København:

"Vi er glade for at tilbyde den første direkte rute mellem Hong Kong og København. Det er et fantastisk rejsemål, der tiltrækker forretnings- og fritidsrejsende fra hele verden. Med den nye direkte forbindelse til denne fantastiske by har vi har lyttet til vores passagerners ønske om flere rejsemuligheder."

Fartplan for den nye rute mellem Hong Kong og København gældende fra d. 2. maj 2018 til oktober 2018:

CX 227 HKG-CPH 00:10-06:30 1x3x5xx A359
CX 226 CPH-HKG 13:55-06:35 1x3x5xx A359

 

Foto: Cathay Pacific

 


 

Skriv kommentar

Din kommentar vil først fremgå når den er blevet godkendt af CPHtraveller.

Vi forbeholder os ret til at afvise kommentarer uden videre begrundelse.

Sikkerhedskode Opdater