Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Qatar Airways udvider København til 14 ugentlige flyvninger Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 18 August 2015 20:52

Qatar Airways er nu klar med sit modspil til når Emirates fra d. 1. december indsætter Airbus A380 på sin daglige rute mellem Dubai og København.

Svaret fra Qatar Airways er en udvidelse af ruten til København fra Doha med yderligere tre ugentlige frekvenser, hvilket sker fra d. 2. december og derved på samme tid som kapacitetsudvidelsen fra Emirates.

Herved kommer Qatar Airways op på to daglige flyvninger fra København alle ugens syv dage. Alle de 14 ugentlige flyvninger vil bliver fløjet med Boeing 787 Dreamliner med plads til 254 passagerer.  

 
Væksten er tilbage med fuld styrke i Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 12 August 2015 10:42

Efter et første halvår i 2015 med en lille tilbagegang i det samlede passagertal på 0,1%, er væksten nu tilbage i Københavns Lufthavn. Juli måned blev en rekordmåned, hvor lufthavnen for første gang i sin historie både passerede 2,6 mio. og 2,7 mio. passagerer på en enkelt måned.

Helt nødagtig gik der 2.727.691 rejsende gennem København Lufthavn i juli måned, hvilket svarer til en vækst på 5,1% og 131.464 flere passagerer end sidste år. Udenrigstrafikken steg med 5,6%, hvilket var fordelt med en vækst på 5,8% i den europæiske trafik og 3,4% i den interkontinentale trafik. Indenrigstrafikken fortsatte tilbagegangen med -6,0%.

 
Ryanair klar med rute nummer 15 fra Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Fredag, 31 Juli 2015 22:32

I det stille og uden videre annoncering har Ryanair lagt rute nummer 15 til salg fra Københavns Lufthavn, hvilket er en ny rute til Tenerife South Airport.

Denne rute til Tenerife åbner d. 26. oktober og vil blive fløjet to gange om ugen med afgange mandag og fredag, hvor Ryanair som på alle andre ruter vil benytte Boeing 737-800 med plads til 189 passagerer.   

Ruten til Tenerife bliver den absolut længste Ryanair betjener fra København, med en flyvetid på lige over 5 timer i hver retning. Her kommer Ryanair i direkte konkurrence med Norwegian, der indtil videre har været alene om at tilbyde faste ruteflyvninger til Tenerife fra København.

 
Beijing Capital Airlines nu meget tæt på København opstart Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 09 Juli 2015 21:28

Som CPHtraveller tidligere har omtalt, så indgav det kinesiske selskab Beijing Capital Airlines i starten af juni måned, en ansøgning til de kinesiske luftfarts myndigheder om at starte flyvninger til København fra Hangzhou og Beijing.

Alt tyder nu på at godkendelser og planlægning af flyvningerne til København er ved at være på plads, således at selskabet kan indlede flyvninger fra Kina til København i starten af september måned som planlagt.  

 
Ryanair udskifter Warsawa med Kaunas fra København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 02 Juli 2015 22:51

Som de fleste i Danmark formentlig har bemærket, så fik LO i går medhold fra Arbejdsretten til at kunne varsle og iværksætte en konflikt mod Ryanairs base-flyvninger fra København.

LO har i dag indsendt konfliktvarsel mod Ryanair, hvorved en hovedkonflikt og underliggende sympatikonflikterne kan igangsættes fra mandag d. 18. juli. Umiddelbart efter dommen i Arbejdsretten annoncerede Ryanair dog at man nedlægger basen i København, men vil opretholde flyvninger til København fra andre baser.

Allerede i går aftes kom det frem at Ryanair med kort varsel nedlægger flyvningerne mellem København og Warsawa fra d. 14. juli. CPHtraveller kan nu afsløre at Ryanair dagen efter d. 15. juli erstatter ruten til Warsawa med en ny rute fra Kaunas i Litauen.    

 
Ryanair udvider til 4 daglige mellem London og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Fredag, 05 Juni 2015 22:11

Ryanair intensivere nu lavpriskampen med easyJet på ruten mellem London Luton og København. Dette sker ved at antallet af daglige flyvninger på denne rute udvides til fire daglige gældende fra d. 25. oktober.

Ryanair flyver for nuværende to gange dagligt til London Luton og havde allerede tidligere på året annonceret at denne rute ville blive udvidet til tre daglige flyvninger fra d. 25. oktober. Nu bliver der således i stedet tale om en fordobling af det daglige antal flyvninger til London Luton fra denne dato.

 
Kinesisk selskab har kurs mod Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 03 Juni 2015 22:40

Der har et stykke tid været rygter om at Københavns Lufthavn er tæt på at lande et nyt selskab på trafikken mellem København og Kina.

Nu er disse rygter blevet mere konkrete ved at de kinesiske luftfartsmyndigheder har annonceret, at Beijing Capital Airlines har søgt om tilladelse til at flyve mellem Hangzhou og København samt mellem Beijing og København.

Selskabet har ansøgt om en ugentlig flyvning på hver af disse to ruter, startende henholdsvis d. 3. september og d. 6. september i år.

 
Emirates Skycargo med endnu flere fragtflyvninger til CPH Print Email
Publiseret af Administrator   
Søndag, 10 Maj 2015 21:57

Tilbage i marts 2013 begyndte Emirates med en ugentlig fragtflyvning til Københavns Lufthavn i tillæg til den daglige passagerflyvning mellem København og Dubai. Nu her lidt over 2 år senere er Emirates den største fragtoperatør i Københavns Lufthavn med 10 ugentlige rotationer gennem lufthavnen.

Et tal der i den nærmeste fremstop udvides med yderligere to ugentlige flyvninger, når Emirates SkyCargo fra slutningen af maj måned vil benytte Københavns Lufthavn som stop-over for en ny rute til Columbus i den amerikanske stat Ohio.

 


Side 8 af 35