Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Iranske Mahan Air åbner rute mellem København og Teheran Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 22 September 2015 09:48

Det privatejede iranske flyselskab Mahan Air gør nu alvor af planerne om at åbne en direkte rute mellem Teheran og København. Dette sker fra den 3. marts 2016, hvor Mahan Air fra denne dato vil flyve to gange ugentlig mellem den iranske hovedstad og Københavns Lufthavn.

Rute vil blive fløjet på torsdage og søndage, hvor Mahan Air vil benytte både Airbus A310 og Airbus A340 på flyvningerne. Der bliver ankomst i København kl. 10.30 og afgang igen kl. 12.00 begge dage.

Herved bliver der igen direkte flyvninger mellem Teheran og København, efter at Iran Air trak sig fra denne rute tilbage i oktober 2012. 

 
SAS opruster fra oktober mellem København og New York (opdateret) Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 15 September 2015 11:33

Der har et stykke tid været rygter om at SAS' olierute mellem Stavanger og Houston hang i en tynd snor, og i dag blev det officielt at ruten nedlægges fra d. 23 oktober i år. I stedet flyttes den frigivne kapacitet til ruten mellem København og New York.

Ruten mellem Stavanger og Houston flyves med en 737 fra PrivatAir på vegne af SAS, og det har været i en ren business-class konfiguration med 44 sæder.

Det er således denne maskine som SAS fra slutningen af oktober vil anvende til at tilbyde en ny aftenafgang ud af København til New York i vinterhalvåret. Til at starte med i konfigurationen med 44 sæder, men fra årskiftet ændres konfigurationen til 20 business class sæder og 66 sæder i economy.

 
August blev endnu en rekordmåned i Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 10 September 2015 21:07

Den flotte vækst fra juli måned fortsatte ind i august for Københavns Lufthavn, hvor det blev til endnu en månedsrekord og derved den travleste august måned i lufthavnens historie. 

Det samlede passagertal i august blev 2.575.957 hvilket er en vækst på 5,5%. Dette svarer til en fremgang på 135.251 rejsende sammenlignet med august forrige år.

Igen var det udenrigstrafikken som trak væksten med en stigning på 6,6% i den europæiske trafik og 1,2% i den interkontinentale trafik. Indenrigstrafikken gik tilbage med 1,2%, mens der igen var lystpunkt for transfer trafikken med en lille vækst på 1,8%.

 
easyJet klar med 2016 sommerprogrammet fra København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 10 September 2015 10:15

easyJet har i dag torsdag den 10. september lanceret første del af deres sommerprogram for 2016, hvilket dækker perioden fra den 21. marts til og med den 26. juni.

For København er der en række ændringer i forhold til det nuværende sommerprogram for 2015. Først og fremmest forsvinder tre ruter helt fra København, hvilket er Hamborg, Rom og London Stansted.

Herved vil easyJet med det nuværende program for sommeren 2016, komme ned på 10 ruter fra Københavns Lufthavn. Totalt set vil den udbudte kapacitet fra København dog stige, da der indsætter ekstra kapacitet på en række af de 10 resterende ruter. 

 
Ryanair med ny rute i sommerprogrammet fra København Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 01 September 2015 20:03

I dag den 1. september løftede Ryanair sløret for det foreløbige sommerprogram fra København i 2016. Dette skete på et pressemøde med selskabets topchef Michael O'Leary i spidsen.

Fra den 28 marts 2016 bliver Porto ny Ryanair destination fra København, hvor selskabet vil flyve tre gange om ugen på denne rute. Herudover udvides antallet af flyvninger fra København til Alicante og Malaga i Spanien, samt til Edinburgh i Skotland.

Derimod videreføres ruten til Tenerife ikke i sommerprogrammet, og denne bliver derved udelukkende en vinterrute fra København. En rute som dog formentlig vil vende tilbage igen fra november måned 2016.  

 
Estonian Air åbner rute mellem svenske Örebro og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 26 August 2015 10:28

Københavns Lufthavn får fra den 26. oktober en ny svensk feederrute. Det sker når det estiske flyselskab Estonian Air åbner en ny direkte rute mellem Örebro og Københavns Lufthavn. Ruten vil blive fløjet to gange på hverdage og en gang om søndagen.

SAS har stadig en lille ejerandel i Estonian Air og selskabet indgår derfor også i EuroBonus programmet. I følge de nuværende planer vil ruten da også blive fløjet i interline samarbejde med SAS, hvor passagerne vil kunne booke gennemgående biletter fra Örebro via København på SAS' websider.  

 
Miami bliver ny SAS langdistancerute fra Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 20 August 2015 21:57

Efter lang tids venten har SAS endelig løftet sløret for sine nye landistance-destinationer fra Skandinavien. Der er i alt tale om tre nye ruter som alle går til USA, hvor der fra marts måned bliver direkte flyvninger mellem Stockholm og Los Angeles alle ugens dage.

Fra efteråret 2016 kommer Miami på rutekortet hos SAS, hvor selskabet åbner rute til den amerikanske storby i Florida fra både København og Oslo. Her bliver der fire ugentlige afgange fra Oslo og tre ugentlige fra Københavns Lufthavn. 

 
Norwegian åbner direkte rute mellem Boston og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 18 August 2015 21:18

Den 12. maj 2016 åbner Norwegian en ny direkte rute mellem Boston og København, som vil blive fløjet en gang om ugen med afgang fra København om torsdagen. Der vil på ruten blive anvendt Boeing 787 Dreamliner med plads til 291 passagerer.

Ruten mellem Boston og København er en del af tre nye europæiske ruter til den amerikanske storby. De andre to ruter er fra London Gatwick med fire ugentlige afgange og fra Oslo med to ugentlige afgange.

 


Side 7 af 35