Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Københavns Lufthavn fortsætter med planerne for Finger E Print Email
Publiseret af Administrator   
Lørdag, 05 Marts 2016 13:54

Bag kulisserne fortsætter Københavns Lufthavn arbejdet med at planlægge den nye Finger E, som skal ligge i forlængelse af den nuværende Finger D og ud til lavpristerminalen CPH Go.

Som tidligere omtalt af CPHtraveller har Københavns Lufthavn i efteråret haft EU udbud ude på totalrådgivning ifm. en udvidelse af terminalområdet på 20.000 m2 og en anlægssum på 400 mio. kr.

Omkring årsskiftet har Københavns Lufthavn haft yderligere EU udbud ude i relation til den kommende Finger E. Dette omfatter anlæggelse af en række nye standpladser i forbindelse med den nye finger, samt nedrivning af den eksisterende Hangar 1, som ligger i vejen for den kommende Finger E.

 
Ryanair præsenterer reduceret vinterprogram fra København Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 23 Februar 2016 17:54

Ryanair kunne i dag løfte sløret for det kommende vinterprogram fra Københavns Lufthavn, som indledes i slutningen af oktober måned. Dette skete på et velbesøgt pressemøde i København, hvor Ryanair med administrende direktør Michael O'Leary i spidsen tog imod den danske presse.

Det var forventet at Ryanair på pressemødet ville præsentere en eller flere rutenyheder fra Københavns Lufthavn. Dette var dog ikke tilfældet og i stedet blev det præsenteret at et par enkelte ruter får flere frekvenser, samt at Ryanair i den kommende vinter vil flyve det største program fra Danmark nogensinde.  

Missionen med pressemødet lykkedes for Ryanair, da flere danske medier efterfølgende kunne rapportere at Ryanair udvider markant i København. Ved nærmere kig på det kommende vinterprogram er dette dog ikke tilfældet og rent faktisk reducerer Ryanair på København sammenlignet med den nuværende vintersæson.

 
Ural Airlines åbner rute mellem Jekaterinburg og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 18 Februar 2016 21:46

Det russiske flyselskab Ural Airlines åbner d. 31 maj en direkte rute mellem Ruslands fjerde største by Jekaterinburg og Københavns Lufthavn. Der bliver i første omgang tale om en ugentlig afgang, hvilken flyves om tirsdagen med en Airbus A320 der har plads til 156 passagerer.

Jekaterinburg ligger ved Uralbjergene på grænsen mellem Europa og Asien, hvilket er ca. 1800 kilometer sydøst fra den russiske hovedstad Moskva. Flyvetiden mellem Yekaterinburg og København vil således være over 4 timer i hver retning.

På nuværende tidspunkt er planen at ruten flyves frem til d. 14 oktober, og der vil således være tale om en sommerrute. 

 
Meget stærk start på året for Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 10 Februar 2016 20:17

Københavns Lufthavn kunne i dag præsentere årets første trafiktal gældende for januar måned. Denne viser en vækst på hele 13,4% svarende til en stigning i passagertallet på 221.369. Herved gik 1.877.044 passagerer gennem terminalerne i januar måned.

Væksten er drevet af stigning inden for alle segmenter, hvor den europæiske og interkontinentale trafik udmærker sig med stigninger på henholdsvis 13,8% og 15,1%. Der er også pæn fremgang i transfertrafikken med en stigning på 10,2%.

 
CPH udbygger sin position som den største lufthavn i Norden Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 13 Januar 2016 19:56

I dag kunne Københavns Lufthavn præsentere en ny årsrekord, da trafiktallene for december måned og derved hele 2015 blev præsenteret. I alt 26.610.332 gik gennem lufthavnen i 2015, hvilket er 983.237 flere end i 2014 og svarer til en vækst på 3,8%. 

I december måned alene var væksten på 12,5%, hvorved Københavns Lufthavn med 1.933.484 passagerer for første gang kom tæt på at runde 2. mio. rejsende i en december måned.

I december var det igen udenrigstrafikken som trak væksten med en stigning på hele 14%, mens indenrigstrafikken også bidragede positivt med en vækst på 10,2%. Transfertrafikken steg lidt mindre med 8,1%, men det er positivt at der efter en periode med tilbagegang igen er fremgang inden for dette trafiksegment.  

 
Turkish Airlines åbner daglig rute til Istanbul Sabiha Gökçen Print Email
Publiseret af Administrator   
Lørdag, 26 December 2015 20:38

Den 30. maj åbner Turkish Airlines en ny direkte rute mellem Københavns Lufthavn og Istanbul Sabiha Gökçen, hvilket er den sekundære lufthavn i Istanbul. Turkish Airlines flyver allerede tre gange dagligt mellem København og hovedlufthavnen Istanbul Ataturk, og kommer således op på fire daglige fly til Istanbul alle ugens dage.

Ruten til Sabiha Gökçen vil blive fløjet med en Boeing 737-800 med plads til 189 passagerer. På denne rute kommer Turkish Airlines i direkte konkurrence med Pegasus Airlines, der flyver op til 12 gange ugentlige mellem Sabiha Gökçen og Københavns Lufthavn.

 
Særdeles kraftig november vækst i Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 10 December 2015 20:32

Den første måned i flyselskabernes vinterprogram er overstået, og det blev en måned med særdeles kraftig vækst for Københavns Lufthavn. I November måned gik der således 2.069.288 passagerer gennem lufthavnen hvilket svarer til en vækst på 12.2% sammenlignet med forrige år. 

Denne stigning svarer til 224.661 flere passagerer end i november måned sidste år, og der var vækst i både udenrigstrafikken og indenrigstrafikken, samt på transfer trafikken. Udenrigstrafikken gik op med 12,6%, mens der efter lang tids tilbagegang også var vækst i indenrigstrafikken med 7,5%.

Transfertrafikken som er vigtig forudsætning for at Københavns Lufthavn kan udbygge sin skandinaviske hub position, steg i november med 5,1%.

 
Wizz Air begynder at flyve til København fra marts måned Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 02 December 2015 15:55

Ungarske Wizz Air som er europas fjerde største lavpriselskab, starter den 22. marts en rute til Københavns Lufthavn fra Skopje i Makadonien. Der bliver to ugentlige flyvninger på ruten med en Airbus A320 som har plads til 180 passagerer.

Hermed bliver den seneste tids forlydende om at Wizz Air overvejede en etablering i Københavns Lufthavn nu en realitet. Det betyder samtidig at alle de store europæiske lavprisselskaber fra denne dato flyver til København. Dette omfatter Ryanair, easyJet, Norwegian, Transavia og så Wizz Air.

 


Side 4 af 35