Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Norwegian udvider på sydeuropæiske ruter fra København Print Email
Publiseret af Administrator   
Fredag, 18 Marts 2016 21:05

Norwegian udvider i den kommende sommersæson på en række af de mest populære sydeuropæiske ruter fra Københavns Lufthavn. Dette drejer sig om ruterne til Alicante, Barcelona, Madrid, Malaga, Nice og Rom som alle i forvejen er blandt Norwegians største ruter fra København.

Hermed gør Norwegian klar til at møde den øgede konkurrence fra selskaber som Ryanair og Vueling, ved at indsætte endnu mere kapacitet i markedet fra Københavns Lufthavn. Iøvrigt samme strategi som SAS har valgt, der som tidligere omtalt også indsætter mere kapacitet til Sydeuropa den kommende sommer fra København.

 
Wizz Air åbner sin anden rute til Københavns Lufthavn: Sofia Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 17 Marts 2016 21:23

Wizz Air begynder i næste uge at flyve to gange ugentlig mellem København og Skopje. Men inden denne rute starter kunne Wizz Air i dag annoncere selskabets anden rute fra Københavns Lufthavn, hvilket bliver til bulgariens hovedstad Sofia.

Denne nye rute til Sofia åbner den 13. juni og vil blive fløjet tre gange om ugen med en Airbus A320 med plads til 180 passagerer. Der bliver afgang mandag, onsdag og fredag mellem Sofia og København.

 
Skuddag medvirkede til endnu kraftigere vækst for CPH Print Email
Publiseret af Administrator   
Lørdag, 12 Marts 2016 13:32

Februar blev endnu en rekordmåned for Københavns Lufthavn og for første gange i historien var lufthavnen tæt på at runde to millioner rejsende for februar måned.

Helt præcis 1.945.542 passagerer gik gennem Københavns Lufthavn i februar måned, hvilket er 268.342 flere end samme måned sidste år. Væksten blev således på 16%, hvoraf årets ekstra dag i februar måned kan tilskrives ca. 4% af væksten. Uden skuddag ville væksten således være landet på 12% og derved i tråd med den vækst som var gældende i januar måned.

Det er udenrigstrafikken som trækker væksten, hvor der på Europa-trafikken var en vækst på 17,4% mens den interkontinentale trafik steg med 12,1%. For indenrigstrafikken var væksten mere beskeden med 6,8% i februar måned. Transfertrafikken steg kun marginalt med 1,1% og uden effekten af årets skuddag ville væksten have været negativ for dette område.

 
Københavns Lufthavn fortsætter med planerne for Finger E Print Email
Publiseret af Administrator   
Lørdag, 05 Marts 2016 13:54

Bag kulisserne fortsætter Københavns Lufthavn arbejdet med at planlægge den nye Finger E, som skal ligge i forlængelse af den nuværende Finger D og ud til lavpristerminalen CPH Go.

Som tidligere omtalt af CPHtraveller har Københavns Lufthavn i efteråret haft EU udbud ude på totalrådgivning ifm. en udvidelse af terminalområdet på 20.000 m2 og en anlægssum på 400 mio. kr.

Omkring årsskiftet har Københavns Lufthavn haft yderligere EU udbud ude i relation til den kommende Finger E. Dette omfatter anlæggelse af en række nye standpladser i forbindelse med den nye finger, samt nedrivning af den eksisterende Hangar 1, som ligger i vejen for den kommende Finger E.

 
Ryanair præsenterer reduceret vinterprogram fra København Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 23 Februar 2016 17:54

Ryanair kunne i dag løfte sløret for det kommende vinterprogram fra Københavns Lufthavn, som indledes i slutningen af oktober måned. Dette skete på et velbesøgt pressemøde i København, hvor Ryanair med administrende direktør Michael O'Leary i spidsen tog imod den danske presse.

Det var forventet at Ryanair på pressemødet ville præsentere en eller flere rutenyheder fra Københavns Lufthavn. Dette var dog ikke tilfældet og i stedet blev det præsenteret at et par enkelte ruter får flere frekvenser, samt at Ryanair i den kommende vinter vil flyve det største program fra Danmark nogensinde.  

Missionen med pressemødet lykkedes for Ryanair, da flere danske medier efterfølgende kunne rapportere at Ryanair udvider markant i København. Ved nærmere kig på det kommende vinterprogram er dette dog ikke tilfældet og rent faktisk reducerer Ryanair på København sammenlignet med den nuværende vintersæson.

 
Ural Airlines åbner rute mellem Jekaterinburg og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 18 Februar 2016 21:46

Det russiske flyselskab Ural Airlines åbner d. 31 maj en direkte rute mellem Ruslands fjerde største by Jekaterinburg og Københavns Lufthavn. Der bliver i første omgang tale om en ugentlig afgang, hvilken flyves om tirsdagen med en Airbus A320 der har plads til 156 passagerer.

Jekaterinburg ligger ved Uralbjergene på grænsen mellem Europa og Asien, hvilket er ca. 1800 kilometer sydøst fra den russiske hovedstad Moskva. Flyvetiden mellem Yekaterinburg og København vil således være over 4 timer i hver retning.

På nuværende tidspunkt er planen at ruten flyves frem til d. 14 oktober, og der vil således være tale om en sommerrute. 

 
Meget stærk start på året for Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 10 Februar 2016 20:17

Københavns Lufthavn kunne i dag præsentere årets første trafiktal gældende for januar måned. Denne viser en vækst på hele 13,4% svarende til en stigning i passagertallet på 221.369. Herved gik 1.877.044 passagerer gennem terminalerne i januar måned.

Væksten er drevet af stigning inden for alle segmenter, hvor den europæiske og interkontinentale trafik udmærker sig med stigninger på henholdsvis 13,8% og 15,1%. Der er også pæn fremgang i transfertrafikken med en stigning på 10,2%.

 
CPH udbygger sin position som den største lufthavn i Norden Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 13 Januar 2016 19:56

I dag kunne Københavns Lufthavn præsentere en ny årsrekord, da trafiktallene for december måned og derved hele 2015 blev præsenteret. I alt 26.610.332 gik gennem lufthavnen i 2015, hvilket er 983.237 flere end i 2014 og svarer til en vækst på 3,8%. 

I december måned alene var væksten på 12,5%, hvorved Københavns Lufthavn med 1.933.484 passagerer for første gang kom tæt på at runde 2. mio. rejsende i en december måned.

I december var det igen udenrigstrafikken som trak væksten med en stigning på hele 14%, mens indenrigstrafikken også bidragede positivt med en vækst på 10,2%. Transfertrafikken steg lidt mindre med 8,1%, men det er positivt at der efter en periode med tilbagegang igen er fremgang inden for dette trafiksegment.  

 


Side 4 af 35