Seneste trafiktal for CPH:
December > 1.719.031 +3,0%    
November > 1.884.627 +2,4%   
Oktober > 2.330.985 +7,1%   
RSS
Den stærke vækst fortsætter i Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 11 November 2015 21:47

Oktober blev endnu en måned med kraftig vækst i Københavns Lufthavn, hvor den totale vækst endte på 6,2%. I alt 2.476.553 passagerer gik således igennem lufthavnen i oktober måned, hvilket gør det til den travleste oktober måned i lufthavnens historie. 

Væksten svarer til en stigning på 145.568 passagere, hvor det som i de foregående måneder er den europæiske og interkontinentale trafik som trak væksten. Begge områder steg således med 7,1% i forhold til samme måned sidste år.  

Indenrigstrafikken fortsatte den negative tendens med en nedgang på 5,0%, mens der også var en mindre nedgang i transfertrafikken på 3,7%

 
easyJet åbner sin anden franske rute til Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Søndag, 01 November 2015 21:34

easyJet åbner den 16. april en 2016 en ny direkte rute mellem Lyon og København, hvor der vil blive tre ugentlige afgange tirsdag, torsdag og lørdag. Ruten flyves med en Airbus A319 med plads til 156 passagerer.

Lyon bliver således den anden franske destination som easyJet forbinder med København, da selskabet allerede flyver mellem Paris og Københavns Lufthavn. En rute som easyJet desuden udvider i den kommende sommer med tre ekstra ugentlige afgange, således at der bliver 11 ugentlige fly mellem Paris og København.

Herved bliver det også efter 4 års pause igen muligt at flyve direkte fra København til Lyon, efter at SAS tilbage i 2012 nedlagde sin rute til Frankrigs tredje største by.

 
SAS flyver mere til sol og strand fra København næste sommer Print Email
Publiseret af Administrator   
Mandag, 26 Oktober 2015 15:42

SAS har de seneste par uger arbejdet på at få sommer-programmet for 2016 endelig på plads. Nu er de sidste brikker lagt og for nuværende er der planlagt en række ændringer fra Københavns Lufthavn.

Der bliver flere daglige afgange til nogle udvalgte forretningsdestinationer, ligeledes som der i den absolutte højsæson skrues op for betjeningen til de populære spanske feriedestinationer, samt til de kroatiske kystbyer ved Adriaterhavet.

 
SAS nedlægger yderligere tre ruter fra Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 15 Oktober 2015 15:38

SAS nedlægger fra slutningen af marts måned helårsruterne fra København til Moskva og Tel Aviv, ligeledes som sæsonruten mellem København og Ankara ikke vender tilbage næste sommer. Dette bekræfter SAS over for CPHtraveller.

Herved fortsætter SAS med at fjerne urentable destinationer i rutenetværket fra København. Selskabet har således tidligere meldt ud, at ruterne fra København til Budapest, Luxembourg og Milano Linate lukkes fra starten af den kommende vintersæson.

 
Stærk vækst for Københavns Lufthavn i september måned Print Email
Publiseret af Administrator   
Mandag, 12 Oktober 2015 12:29

Københavns Lufthavn er nu gået ind i efteråret med endnu en rekordmåned, da september måned endte på en vækst på 6,1%. Herved blev det den travleste september måned i lufthavnens historie og for første gang kom passagertallet over 20 mio. for årets ni første måneder.      

Det samlede passagertal i september blev 2.481.528 og derved en vækst på 6,1%, hvilket betyder at 142.013 flere passager gik gennem lufthavnen sammenlignet med samme måned sidste år. 

Udenrigstrafikken er stadig det område som driver væksten med en stigning i den europæiske trafik på 7,0% og 4,4% i den interkontinentale trafik. Indenrigstrafikken havde en tilbagegang på 3,0%, ligeledes som transfertrafikken oplevede et lille fald på 2,3%.

 
Københavns Lufthavn udbygger videre med ny Finger E Print Email
Publiseret af Administrator   
Søndag, 11 Oktober 2015 14:18

Da Københavns Lufthavn i begyndelsen af 2014 præsenterede sin vækstvision kaldet Expanding CPH, var et af de nævnte tiltag for fremtiden en ny Finger E til håndtering af de store maskiner, der flyver de interkontinentale ruter.

Efter planen skal Finger E ligge i forlængelse af den nyværende Finger D og ud forbi den nuværende CPH Go lavpristerminal. Alt tyder nu på at Københavns Lufhavn sætter strøm til planerne om Finger E, da lufthavnen netop har offentliggjort et EU udbud på totalrådgivning ifm. udvidelse af Københavns Lufthavns gatekapacitet mod øst. 

 
SAS åbner mellem København og Boston fra sommeren 2016 Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 08 Oktober 2015 16:01

SAS åbner den 29. marts 2016 en ny direkte helårsrute mellem København og Boston. Ruten vil blive fløjet dagligt med den PrivatAir Boeing 737 maskine, som den kommende vinter anvendes til den nye aftenafgang fra København til New York.

Der bliver afgang fra Københavns Lufthavn hver dag kl 12.50 med ankomst i Boston kl. 15.20. Retur fra Boston er kl. 17.30 med ankomst i København den efterfølgende morgen kl. 7.00.

Herudover åbner SAS fra slutningen af marts måned næste år, desuden tre nye europæiske ruter ud af København. Dette er Krakow, Wien og Reykjavik.

 
easyJet åbner til marts ny rute mellem Venedig og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 06 Oktober 2015 07:15

Tilbage i juni måned annoncerede easyJet at selskabet i foråret 2016 vil åbne en ny italiansk base i Venedig. Først i dag løfter selskabet dog sløret for de konkrete planer med den nye base, og det indbærer blandt anden en ny direkte rute mellem Venedig og København. Herudover åbner easyJet ni andre nye ruter fra Venedig.

Ruten mellem Venedig og Københavns Lufthavn åbner den 24. marts og vil blive fløjet tre gange om ugen med flyvning tirsdag, torsdag og lørdag. Der vil blive anvendt en Airbus A319 med plads til 156 passagerer på den nye rute.  

 


Side 4 af 34