Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Officiel annoncering af to store byggeprojekter i Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 10 Januar 2017 21:11

Københavns Lufthavn har i dag endelig officielt annonceret to store byggeprojekter, der begge tidligere har været omtalt her på CPHtraveller.dk

Det drejer sig om første fase af Finger E på 22.000 m2 der skal sikre en udvidelse af kapaciteten til den interkontinentale trafik. Samlet pris for denne første fase er 850 mio. kr. og derved en af de største enkeltstående investeringer i Københavns Lufthavn i mange år.

Herudover er der udbygningen af området airside mellem Finger A og Finger B, hvor der udvides med 4000 m2 til en samlet pris på 390 mio kr.

De to byggerier forventes at står klar i henholdsvis 2018 og 2019, hvor det er den nye Finger E som tages senest i brug i henhold til de gældende planer.

 
Air Canada med Boeing 777-300 mellem Toronto og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 24 November 2016 21:07

Air Canada har gennem flere år opbygget ruten mellem Toronto og København, hvor selskabet løbende har udvidet kapaciteten sæson efter sæson.

Den kommende sommer 2017 sæson bliver ingen udtagelse, hvor Air Canada nu planlægger at indsætte den største maskine i flåden mellem Toronto og København. Dette er en Boeing 777-300ER med plads til 400 passagerer som efter planen skal flyve på ruten fra d. 8. juni til den. 30 september.

Herudover vil selskabet i perioden fra slutningen af marts måned til d. 7 juni anvende Boeing 787-9 Dreamliner på ruten i stedet for den lidt mindre Boeing 787-8 Dreamliner. Samlet set er der således tale om en relativ markant udvidelse sammenlignet med sommeren 2016.

 
easyJet første offer i kampen om London fra København Print Email
Publiseret af Administrator   
Søndag, 16 Oktober 2016 19:30

Siden Ryanair i foråret 2015 indledte sine flyvninger fra Københavns Lufthavn, med blandt andet en rute til London Luton, har der været en markant vækst i passagertallet mellem København og London.

Med op til 29 daglige afgange mellem de to byer på hverdage, har det dog også været tydeligt at der har været overkapacitet i markedet. Dette er blandt andet kommet til udtryk gennem rekordlave billetpriser mellem København og London, hvor det helt op til tæt på afgang har været muligt at købe billige billetter.

Nu ser det ud til at easyJet har fået nok af denne situation med overkapacitet og lukker sin rute mellem London Luton og København, hvor selskabet i dag flyver fire gange dagligt. Herudover reducerer selskabet også kapaciteten på sin rute mellem London Gatwick og København. 

 
Rumænsk lavprisselskab åbner rute til Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 21 September 2016 19:35

Fra juni måned næste sommer kan Københavns Lufthavn tilføje endnu et lavprisselskab til kundelisten. Den 2. juni starter det rumænske selskab Blue Air, nemlig en direkte rute mellem hovedstaden i Rumænien Bukarest og København.

Det vil indledningsvis blive tre ugentlige flyvninger på ruten, hvor der flyves mandag, onsdag og fredag. Blue Air vil anvende en Boeing 737-400 med plads til 162 passagerer på flyvningerne mellem Bukarest og København.

Hertil har SAS været alene om at betjene markedet mellem København og Bukarest, og får således nu konkurrence på denne rute.

 
Norwegian åbne rute mellem København og Oakland Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 07 September 2016 18:18

Den 28. marts 2017 åbner Norwegian endnu en rute mellem Københavns Lufthavn og Nordamerika. Denne gang til Oakland ved San Francisco, hvor der bliver to ugentlige flyvninger fra København med Boeing 787-8 Dreamliner der har plads til 291 passagerer.

Norwegian flyver allerede til Oakland fra de andre skandinaviske hovedlufthavne i Oslo og Stockholm, hvorved tilføjelsen af en rute fra København ikke er overraskende.

Oakland bliver den niende direkte Norwegian rute fra København til Nordamerika. De otte nuværende er Boston, Fort Lauderdale, Las Vegas, New York, Los Angeles, Orlanda, San Juan og St. Croix.

 
Næsten 1,4 mio flere passagerer gennem CPH i første halvår 2016 Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 12 Juli 2016 14:28

Københavns Lufthavn har offentliggjort trafiktallene for juni måned og derved også for første halvår i 2016. Med en vækst på 9,0 % i juni måned ligger det fast, at næsten 1,4 mio. flere passagerer gik gennem Københavns Lufthavn i første halvår sammenlignet med samme periode sidste år.

I juni måned alene benyttede 2.757.538 passagerer lufthavnen, hvilket er den travleste måned nogensinde og første gang at der på en måned har været over 2,7 mio rejsende. For juni er dette 228.010 flere passagerer end sidste år, og igen er det især udenrigstrafikken som driver væksten.

På Europa-trafikken var en vækst på 8,9% mens den interkontinentale trafik steg med hele 12,8%. Det er dog også positivt at der fortsat er vækst for indenrigstrafikken, omend dette med 4,7% er noget mere beskedent end for udenrigstrafikken.

 
Nu udvider Københavns Lufthavn endelig Terminal 2 Print Email
Publiseret af Administrator   
Mandag, 11 Juli 2016 14:45

Der har længe været snak om at Københavns Lufthavn ønskede at udvide Terminal 2 markant på airside området mellem Finger A og Finger B. Specielt da området foran MASH restauranten i dag er en af de smalleste passager i lufthavnen og en flaskehals ved store passagerflows.

Nu har Københavns Lufthavn så taget det første officielle tiltag til denne udbýgning ved at sende det i EU udbud. Af dette fremgår det at Terminal 2 skal udvides med 4.000 m2, hvilket efter planen skal stå færdigt til sommeren 2018. Dette betyder at Terminal 2 samlet set udvides med 30 meter i bredden mellem Finger A og B, hvilket giver mulig for bedre passagerflow samt udvidelse af butiksområderne.

 
Nyt selskab ind på ruten mellem Istanbul og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 28 April 2016 20:03

Det privatejede turkiske flyselskab AtlasGlobal åbner den 24. juni en ny direkte helårsrute mellem Københavns Lufthavn og Istanbul Ataturk. Ruten vil bliver fløjet fem dage om ugen med en Airbus A320 der har plads til 158 passagerer. Således bliver der daglige afgange alle ugens dage på nær torsdag og lørdag.

Med lanceringen af ruten til København, bliver AtlasGlobal det tredje selskab med direkte flyvninger mellem København og Istanbul. De andre to er Pagasus Airlines som flyver til Sabiha Gökçen, samt Turkish Airlines der for nuværende flyver til Istanbul Ataturk, men fra den 30. maj også tilføjer daglige afgange ud af København til Sabiha Gökçen.

 


Side 3 af 35