Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Rumænsk lavprisselskab åbner rute til Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 21 September 2016 19:35

Fra juni måned næste sommer kan Københavns Lufthavn tilføje endnu et lavprisselskab til kundelisten. Den 2. juni starter det rumænske selskab Blue Air, nemlig en direkte rute mellem hovedstaden i Rumænien Bukarest og København.

Det vil indledningsvis blive tre ugentlige flyvninger på ruten, hvor der flyves mandag, onsdag og fredag. Blue Air vil anvende en Boeing 737-400 med plads til 162 passagerer på flyvningerne mellem Bukarest og København.

Hertil har SAS været alene om at betjene markedet mellem København og Bukarest, og får således nu konkurrence på denne rute.

 
Norwegian åbne rute mellem København og Oakland Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 07 September 2016 18:18

Den 28. marts 2017 åbner Norwegian endnu en rute mellem Københavns Lufthavn og Nordamerika. Denne gang til Oakland ved San Francisco, hvor der bliver to ugentlige flyvninger fra København med Boeing 787-8 Dreamliner der har plads til 291 passagerer.

Norwegian flyver allerede til Oakland fra de andre skandinaviske hovedlufthavne i Oslo og Stockholm, hvorved tilføjelsen af en rute fra København ikke er overraskende.

Oakland bliver den niende direkte Norwegian rute fra København til Nordamerika. De otte nuværende er Boston, Fort Lauderdale, Las Vegas, New York, Los Angeles, Orlanda, San Juan og St. Croix.

 
Næsten 1,4 mio flere passagerer gennem CPH i første halvår 2016 Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 12 Juli 2016 14:28

Københavns Lufthavn har offentliggjort trafiktallene for juni måned og derved også for første halvår i 2016. Med en vækst på 9,0 % i juni måned ligger det fast, at næsten 1,4 mio. flere passagerer gik gennem Københavns Lufthavn i første halvår sammenlignet med samme periode sidste år.

I juni måned alene benyttede 2.757.538 passagerer lufthavnen, hvilket er den travleste måned nogensinde og første gang at der på en måned har været over 2,7 mio rejsende. For juni er dette 228.010 flere passagerer end sidste år, og igen er det især udenrigstrafikken som driver væksten.

På Europa-trafikken var en vækst på 8,9% mens den interkontinentale trafik steg med hele 12,8%. Det er dog også positivt at der fortsat er vækst for indenrigstrafikken, omend dette med 4,7% er noget mere beskedent end for udenrigstrafikken.

 
Nu udvider Københavns Lufthavn endelig Terminal 2 Print Email
Publiseret af Administrator   
Mandag, 11 Juli 2016 14:45

Der har længe været snak om at Københavns Lufthavn ønskede at udvide Terminal 2 markant på airside området mellem Finger A og Finger B. Specielt da området foran MASH restauranten i dag er en af de smalleste passager i lufthavnen og en flaskehals ved store passagerflows.

Nu har Københavns Lufthavn så taget det første officielle tiltag til denne udbýgning ved at sende det i EU udbud. Af dette fremgår det at Terminal 2 skal udvides med 4.000 m2, hvilket efter planen skal stå færdigt til sommeren 2018. Dette betyder at Terminal 2 samlet set udvides med 30 meter i bredden mellem Finger A og B, hvilket giver mulig for bedre passagerflow samt udvidelse af butiksområderne.

 
Nyt selskab ind på ruten mellem Istanbul og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 28 April 2016 20:03

Det privatejede turkiske flyselskab AtlasGlobal åbner den 24. juni en ny direkte helårsrute mellem Københavns Lufthavn og Istanbul Ataturk. Ruten vil bliver fløjet fem dage om ugen med en Airbus A320 der har plads til 158 passagerer. Således bliver der daglige afgange alle ugens dage på nær torsdag og lørdag.

Med lanceringen af ruten til København, bliver AtlasGlobal det tredje selskab med direkte flyvninger mellem København og Istanbul. De andre to er Pagasus Airlines som flyver til Sabiha Gökçen, samt Turkish Airlines der for nuværende flyver til Istanbul Ataturk, men fra den 30. maj også tilføjer daglige afgange ud af København til Sabiha Gökçen.

 
Norwegian udvider på sydeuropæiske ruter fra København Print Email
Publiseret af Administrator   
Fredag, 18 Marts 2016 21:05

Norwegian udvider i den kommende sommersæson på en række af de mest populære sydeuropæiske ruter fra Københavns Lufthavn. Dette drejer sig om ruterne til Alicante, Barcelona, Madrid, Malaga, Nice og Rom som alle i forvejen er blandt Norwegians største ruter fra København.

Hermed gør Norwegian klar til at møde den øgede konkurrence fra selskaber som Ryanair og Vueling, ved at indsætte endnu mere kapacitet i markedet fra Københavns Lufthavn. Iøvrigt samme strategi som SAS har valgt, der som tidligere omtalt også indsætter mere kapacitet til Sydeuropa den kommende sommer fra København.

 
Wizz Air åbner sin anden rute til Københavns Lufthavn: Sofia Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 17 Marts 2016 21:23

Wizz Air begynder i næste uge at flyve to gange ugentlig mellem København og Skopje. Men inden denne rute starter kunne Wizz Air i dag annoncere selskabets anden rute fra Københavns Lufthavn, hvilket bliver til bulgariens hovedstad Sofia.

Denne nye rute til Sofia åbner den 13. juni og vil blive fløjet tre gange om ugen med en Airbus A320 med plads til 180 passagerer. Der bliver afgang mandag, onsdag og fredag mellem Sofia og København.

 
Skuddag medvirkede til endnu kraftigere vækst for CPH Print Email
Publiseret af Administrator   
Lørdag, 12 Marts 2016 13:32

Februar blev endnu en rekordmåned for Københavns Lufthavn og for første gange i historien var lufthavnen tæt på at runde to millioner rejsende for februar måned.

Helt præcis 1.945.542 passagerer gik gennem Københavns Lufthavn i februar måned, hvilket er 268.342 flere end samme måned sidste år. Væksten blev således på 16%, hvoraf årets ekstra dag i februar måned kan tilskrives ca. 4% af væksten. Uden skuddag ville væksten således være landet på 12% og derved i tråd med den vækst som var gældende i januar måned.

Det er udenrigstrafikken som trækker væksten, hvor der på Europa-trafikken var en vækst på 17,4% mens den interkontinentale trafik steg med 12,1%. For indenrigstrafikken var væksten mere beskeden med 6,8% i februar måned. Transfertrafikken steg kun marginalt med 1,1% og uden effekten af årets skuddag ville væksten have været negativ for dette område.

 


Side 3 af 35