Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Air China har ansøgt om rute til København fra Beijing Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 16 November 2017 19:40

Det nationale og statsejede flyselskab Air China har i dag den 16. november, ansøgt de kinesiske luftfartsmyndigheder (CAAC) om tilladelse til at flyve mellem Beijing og København fra marts måned 2018. Det oplyser den anerkendte blog Airlineroute.net.

Ansøgningen omfatter et ønske om fem ugentlige flyvninger med en Airbus A330-200 der har plads til 237 passagerer. Ruten er naturligvis ikke bekræftet som følge af ansøgningen, men det er meget sjældent at Air China ansøger om ruter som ikke efterfølgende bliver påbegyndt.

Air China har tidligere fløjet til København frem til år 2001, hvor ruten blev nedlagt. Dengang fløj selskabet to gange om ugen mellem Beijing og København med mellemlanding i Stockholm.

 
Ukraine International Airlines åbner mellem Kiev og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 24 Oktober 2017 00:04

Det nationale ukrainske luftfartselskab Ukraine International Airlines åbner den 25. april næste år en direkte rute mellem Kiev og Københavns Lufthavn. Ruten vil fra start bliver fløjet med intet mindre end 9 ugentlige afgange og selskabet vil anvende deres nye Boeing 737-800 maskiner på flyvningerne til København. En flytype der hos Ukraine International Airlines har plads til 186 passagerer i ren økonomiklasse konfiguration.

Ukraine International Airlines fløj tilbage omkring årtusindskiftet en kort overgang mellem Kiev og København, men ruten blev efter kort tid nedlagt grundet dårlige passagertal. Udover København flyver Ukraine International Airlines allerede til Stockholm og Helsinki i Norden, hvor selskabet de seneste par år har opbygget en stærk markedsposition.

 
SAS åbner seks nye ruter fra Københavns Lufthavn i 2018 Print Email
Publiseret af Administrator   
Mandag, 16 Oktober 2017 20:42

SAS har præsenteret deres kommende program for sommeren 2018 og det byder på seks rutenyheder fra Københavns Lufthavn. Dette omfatter nye ruter til Beirut i Libanon, Genova i Italien, tyrkiske Gazipaza, den portugisiske hovedstad Lissabon, Sarajevo i Bosnien-Hercegovina og franske Toulon.

Ruterne flyves alle med en til tre ugentlig frekvenser afhængig af periode, ligeledes som der bliver flere flyvninger til Rom og Zürich. Således udvides antallet af flyvninger til Rom den kommende sommer fra 9 til 11 ugentlige afgange.

I alt vil SAS den kommende sommer udbyde ca. 230.000 flere sæder fra det danske marked, hvilket udover de nye ruter fra København, også omfatter de nye ruter fra Århus som SAS præsenterede for nyligt. Herunder udvidet kapacitet på indenrigsruten mellem Århus og København.

 
Cathay Pacific åbner rute mellem Hong Kong og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 31 August 2017 12:10

Efter flere års tilløb er det nu endelig blevet officielt at Cathay Pacific åbner en direkte rute mellem Hong Kong og Københavns Lufthavn. Det Hong Kong baserede selskab vil have første flyvning til København d. 2. maj 2018 og vil flyve ruten 3 gange ugentlig, med afgang fra CPH mandag, onsdag og fredag. Desværre bliver der i første omgang tale om en sommersæson rute som flyves frem til oktober måned.

Det er et af selskabets nye og moderne Airbus A350-900 der vil blive anvendt til København og som har plads til 280 passagerer fordelt på tre klasser. Dette er fordelt på 38 Business Class sæder, 28 Premium Economy sæder og 214 pladser i økonomi afdelingen.

Det er desuden første gang at et flyskab vil anvende Airbus A350 i fast rutetrafik på Københavns Lufthavn, hvor der indtil videre kun har været enkelte besøg af typen fra Finnair.

 
Air India bekræfter rute mellem Delhi og København (Opdt.) Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 30 Maj 2017 20:08

Langt om længe er det i dag blevet bekræftet, at Air India åbner en direkte rute mellem Delhi og Københavns Lufthavn. Ruten åbner den 16. september i år og vil blive fløjet tre gange om ugen med en Boeing 787-8 Dreamliner der har plads til 256 passagerer.

Der bliver afgang fra København tirsdag, torsdag og lørdag kl. 20.35 om aftenen, mens ankomsttiden i Københavns Lufthavn bliver kl. 18.50. Herved bliver ankomst og afgangstiderne i København mere eller minde identiske med fartplanen for den ligeledes nye Air India rute til Stockholm Arlanda.

 
Singapore Airlines indsætter Boeing 777-300ER på rute til CPH Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 16 Maj 2017 19:45

I et par uger har der gået rygter om, at Singapore Airlines planlagde en opgradering af ruten til København og ville tilbyde førsteklasse på flyvningerne til Singapore. Denne opgradering er nu en realitet da Singapore Airlines gældende fra november måned, skifter flytype til 777-300ER mellem Singaproe og København. I dag anvendes der en 777-200ER på ruten.

Herved vil Singapore Airlines i fremtiden tilbyde en 4-klasses konfiguration på flyvningerne ud af København. Dette vil være fordelt på 4 førsteklassesæder, 48 business class, 28 premium economy samt 184 sæder i ren economy klasse. Dette betyder at Singapore Airlines i forhold til i dag vil tilbyde to nye klasser til København i form af førsteklasse og premium economy.

 
Marokkansk lavprisselskab kommer til Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 05 April 2017 18:50

Det marokkanske lavprisselskab Air Arabia Maroc åbner fra den 1. oktober en direkte rute mellem Agadir og Københavns Lufthavn. Der vil blive to ugentlige afgange på ruten onsdag og søndag hvor der kommer til at blive anvendt en Airbus A320 med plads til 162 passagerer.

I vintersæsonen flyver Norwegian også mellem København og Agadir og planlægger den kommende vintersæson at betjene ruten en gang ugentligt. Herved bliver der konkurrence om kunderne til Maraokko, som igen er blevet populært blandt danske ferierejsende i forbindelse med at Tyrkiet er blevet mindre attraktivt efter uroen dernede.

 
København vinder kampen om Air India rute til Skandinavien Print Email
Publiseret af Administrator   
Mandag, 16 Januar 2017 20:27

Air India har længe været lun på en rute til Skandinavien fra Delhi uden at det indtil videre er blevet til virkelighed. Både København og Stockholm har været inde i billedet som en mulighed for Air India, men nu skulle det være ganske vist at selskabet har besluttet sig for at satse på Københavns Lufthavn.

Via Twitter og Facebook annoncerer Air India nemlig, at der fra maj måned åbnes en direkte rute mellem Delhi og København, som vil blive fløjet med en Boeing 787 Dreamliner. En maskine der hos Air India har en konfiguration med plads til 256 passagerer.

Air India har ikke annonceret en konkret opstartsdato eller hvilken frekvens der er planlagt for ruten til København. Ifølge de oplysninger som CPHtraveller.dk har til rådighed, bliver der dog tale om 3 eller 4 ugentlige flyvninger mellem Delhi og København.

 


Side 2 af 35