Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Cathay Pacific åbner rute mellem Hong Kong og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 31 August 2017 12:10

Efter flere års tilløb er det nu endelig blevet officielt at Cathay Pacific åbner en direkte rute mellem Hong Kong og Københavns Lufthavn. Det Hong Kong baserede selskab vil have første flyvning til København d. 2. maj 2018 og vil flyve ruten 3 gange ugentlig, med afgang fra CPH mandag, onsdag og fredag. Desværre bliver der i første omgang tale om en sommersæson rute som flyves frem til oktober måned.

Det er et af selskabets nye og moderne Airbus A350-900 der vil blive anvendt til København og som har plads til 280 passagerer fordelt på tre klasser. Dette er fordelt på 38 Business Class sæder, 28 Premium Economy sæder og 214 pladser i økonomi afdelingen.

Det er desuden første gang at et flyskab vil anvende Airbus A350 i fast rutetrafik på Københavns Lufthavn, hvor der indtil videre kun har været enkelte besøg af typen fra Finnair.

 
Air India bekræfter rute mellem Delhi og København (Opdt.) Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 30 Maj 2017 20:08

Langt om længe er det i dag blevet bekræftet, at Air India åbner en direkte rute mellem Delhi og Københavns Lufthavn. Ruten åbner den 16. september i år og vil blive fløjet tre gange om ugen med en Boeing 787-8 Dreamliner der har plads til 256 passagerer.

Der bliver afgang fra København tirsdag, torsdag og lørdag kl. 20.35 om aftenen, mens ankomsttiden i Københavns Lufthavn bliver kl. 18.50. Herved bliver ankomst og afgangstiderne i København mere eller minde identiske med fartplanen for den ligeledes nye Air India rute til Stockholm Arlanda.

 
Singapore Airlines indsætter Boeing 777-300ER på rute til CPH Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 16 Maj 2017 19:45

I et par uger har der gået rygter om, at Singapore Airlines planlagde en opgradering af ruten til København og ville tilbyde førsteklasse på flyvningerne til Singapore. Denne opgradering er nu en realitet da Singapore Airlines gældende fra november måned, skifter flytype til 777-300ER mellem Singaproe og København. I dag anvendes der en 777-200ER på ruten.

Herved vil Singapore Airlines i fremtiden tilbyde en 4-klasses konfiguration på flyvningerne ud af København. Dette vil være fordelt på 4 førsteklassesæder, 48 business class, 28 premium economy samt 184 sæder i ren economy klasse. Dette betyder at Singapore Airlines i forhold til i dag vil tilbyde to nye klasser til København i form af førsteklasse og premium economy.

 
Marokkansk lavprisselskab kommer til Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 05 April 2017 18:50

Det marokkanske lavprisselskab Air Arabia Maroc åbner fra den 1. oktober en direkte rute mellem Agadir og Københavns Lufthavn. Der vil blive to ugentlige afgange på ruten onsdag og søndag hvor der kommer til at blive anvendt en Airbus A320 med plads til 162 passagerer.

I vintersæsonen flyver Norwegian også mellem København og Agadir og planlægger den kommende vintersæson at betjene ruten en gang ugentligt. Herved bliver der konkurrence om kunderne til Maraokko, som igen er blevet populært blandt danske ferierejsende i forbindelse med at Tyrkiet er blevet mindre attraktivt efter uroen dernede.

 
København vinder kampen om Air India rute til Skandinavien Print Email
Publiseret af Administrator   
Mandag, 16 Januar 2017 20:27

Air India har længe været lun på en rute til Skandinavien fra Delhi uden at det indtil videre er blevet til virkelighed. Både København og Stockholm har været inde i billedet som en mulighed for Air India, men nu skulle det være ganske vist at selskabet har besluttet sig for at satse på Københavns Lufthavn.

Via Twitter og Facebook annoncerer Air India nemlig, at der fra maj måned åbnes en direkte rute mellem Delhi og København, som vil blive fløjet med en Boeing 787 Dreamliner. En maskine der hos Air India har en konfiguration med plads til 256 passagerer.

Air India har ikke annonceret en konkret opstartsdato eller hvilken frekvens der er planlagt for ruten til København. Ifølge de oplysninger som CPHtraveller.dk har til rådighed, bliver der dog tale om 3 eller 4 ugentlige flyvninger mellem Delhi og København.

 
Officiel annoncering af to store byggeprojekter i Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 10 Januar 2017 21:11

Københavns Lufthavn har i dag endelig officielt annonceret to store byggeprojekter, der begge tidligere har været omtalt her på CPHtraveller.dk

Det drejer sig om første fase af Finger E på 22.000 m2 der skal sikre en udvidelse af kapaciteten til den interkontinentale trafik. Samlet pris for denne første fase er 850 mio. kr. og derved en af de største enkeltstående investeringer i Københavns Lufthavn i mange år.

Herudover er der udbygningen af området airside mellem Finger A og Finger B, hvor der udvides med 4000 m2 til en samlet pris på 390 mio kr.

De to byggerier forventes at står klar i henholdsvis 2018 og 2019, hvor det er den nye Finger E som tages senest i brug i henhold til de gældende planer.

 
Air Canada med Boeing 777-300 mellem Toronto og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 24 November 2016 21:07

Air Canada har gennem flere år opbygget ruten mellem Toronto og København, hvor selskabet løbende har udvidet kapaciteten sæson efter sæson.

Den kommende sommer 2017 sæson bliver ingen udtagelse, hvor Air Canada nu planlægger at indsætte den største maskine i flåden mellem Toronto og København. Dette er en Boeing 777-300ER med plads til 400 passagerer som efter planen skal flyve på ruten fra d. 8. juni til den. 30 september.

Herudover vil selskabet i perioden fra slutningen af marts måned til d. 7 juni anvende Boeing 787-9 Dreamliner på ruten i stedet for den lidt mindre Boeing 787-8 Dreamliner. Samlet set er der således tale om en relativ markant udvidelse sammenlignet med sommeren 2016.

 
easyJet første offer i kampen om London fra København Print Email
Publiseret af Administrator   
Søndag, 16 Oktober 2016 19:30

Siden Ryanair i foråret 2015 indledte sine flyvninger fra Københavns Lufthavn, med blandt andet en rute til London Luton, har der været en markant vækst i passagertallet mellem København og London.

Med op til 29 daglige afgange mellem de to byer på hverdage, har det dog også været tydeligt at der har været overkapacitet i markedet. Dette er blandt andet kommet til udtryk gennem rekordlave billetpriser mellem København og London, hvor det helt op til tæt på afgang har været muligt at købe billige billetter.

Nu ser det ud til at easyJet har fået nok af denne situation med overkapacitet og lukker sin rute mellem London Luton og København, hvor selskabet i dag flyver fire gange dagligt. Herudover reducerer selskabet også kapaciteten på sin rute mellem London Gatwick og København. 

 


Side 2 af 35