Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Air India bekræfter rute mellem Delhi og København (Opdt.) Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 30 Maj 2017 20:08

Langt om længe er det i dag blevet bekræftet, at Air India åbner en direkte rute mellem Delhi og Københavns Lufthavn. Ruten åbner den 16. september i år og vil blive fløjet tre gange om ugen med en Boeing 787-8 Dreamliner der har plads til 256 passagerer.

Der bliver afgang fra København tirsdag, torsdag og lørdag kl. 20.35 om aftenen, mens ankomsttiden i Københavns Lufthavn bliver kl. 18.50. Herved bliver ankomst og afgangstiderne i København mere eller minde identiske med fartplanen for den ligeledes nye Air India rute til Stockholm Arlanda.

For blot 14 dage siden annoncerede Air India en rute til Stockholm med tre ugentlige flyvninger. Dette blev af mange betragtet som et udtryk for, at Air India havde valgt at satse på Stockholm i Skandinavien frem for København, og at Københavns Lufthavn efter mange års kamp for netop denne rute havde lidt et nederlag til konkurrenterne længere nordpå.

På det tidspunkt havde CPHtraveller dog information om at valget af Stockholm ikke nødvendigvis var det samme som et fravalgt af København. Dette er således med annonceringen i dag blevet bekræftet, hvor det nu ligger fast at Air India vil betjene både Stockholm og København. Herved vil selskabet have seks ugentlige flyvninger mellem Delhi og Skandinavien.

At ruten mellem Delhi og København endelig blev annonceret, vækker naturligvis glæde i Københavns Lufthavn samt i den danske regering, der begge har ydet en stor indsats for at tiltrække Air India til Danmark.

Administrerede direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye udtaler følgende i forbindelse med annonceringen:

"Som medlem af Star Alliance vil Air India kunne samarbejde med bl.a. SAS, der kan flyve passagerer fra hele Nordeuropa til det skandinaviske flyselskabs knudepunkt i København og derfra videre til Indien, understreger administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

Som Nordeuropas Star Alliance-hub vil vores partnerskab med Air India virkelig kunne styrke knudepunktet i København – til gavn for både Air India, SAS og Danmark. Og så får danskerne og danske virksomheder en lang række nye rejsemuligheder i Indien og Asien via Air Indias hub i Delhi."

Den officielle annoncering af ruten fandt sted på den danske ambassade i Delhi med deltagelse af den danske ambassadør Peter Taksøe-Jensen. Fra Air India deltog CEO Ashwani Lohani og kommerciel direktør Pankaj Srivastava, mens Københavns Lufthavn var repræsenteret af kommerciel direktør Peter Korsgaard samt ruteudviklingschef Morten Mortensen.

I forbindelse med annonceringen udtalte Air India CEO Ashwani Lohani følgende om sine forventningen til ruten til København:

"Vi sigter for nuværende mod 37.500 årlige passagerer i hver retning på ruten mellem Delhi og København. Hvis vi når dette passagertal er vores plan at ruten i stedet for tre gange om ugen skal flyves dagligt."

Fartplan for den nye rute mellem Delhi og København gældende fra d. 16. september 2017:

AI 157 DEL-CPH 14:10-18:50 x2x4x6x B788
AI 158 CPH-DEL 20:35-07:45 x2x4x6x B788

 

Foto: Simon Boddy, Wikimedia Commons

 


 

 

Skriv kommentar

Din kommentar vil først fremgå når den er blevet godkendt af CPHtraveller.

Vi forbeholder os ret til at afvise kommentarer uden videre begrundelse.

Sikkerhedskode Opdater