Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Air China har ansøgt om rute til København fra Beijing Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 16 November 2017 19:40

Det nationale og statsejede flyselskab Air China har i dag den 16. november, ansøgt de kinesiske luftfartsmyndigheder (CAAC) om tilladelse til at flyve mellem Beijing og København fra marts måned 2018. Det oplyser den anerkendte blog Airlineroute.net.

Ansøgningen omfatter et ønske om fem ugentlige flyvninger med en Airbus A330-200 der har plads til 237 passagerer. Ruten er naturligvis ikke bekræftet som følge af ansøgningen, men det er meget sjældent at Air China ansøger om ruter som ikke efterfølgende bliver påbegyndt.

Air China har tidligere fløjet til København frem til år 2001, hvor ruten blev nedlagt. Dengang fløj selskabet to gange om ugen mellem Beijing og København med mellemlanding i Stockholm.

Allerede tilbage i år 2012 var det meget tæt på Air China vendte tilbage til Københavns Lufthavn. Her annoncerede selskabet en rute til Københavns Lufthavn fra Beijing med fire ugentlige flyvninger. På trods af den officielle annoncering og åbning af salg for billetter på ruten, trak Air China stikket for ruten inden planlagt opstart i juni måned 2012.

Der er aldrig kommet en officielt forklaring på hvorfor ruten dengang blev droppet, men forlydender sagde at Air China var utilfredse med manglende samarbejdvillighed fra deres Star Alliance parter SAS. SAS fløj dengang dagligt fra København til Beijing, hvilket stadig er den betjening af ruten som SAS har i dag.

Som for nyligt omtalt af CPHtraveller har det kinesiske selskab Beijing Capital Airlines også planer om at flyve til København fra Beijing gældende fra marts måned 2018. Disse planer er dog heller ikke officielt bekræftet, men Beijing Capital har lagt 3 ugentlige flyvninger i reservations-systemerne, uden at der dog endnu er blevet åbnet for salg af billetter på ruten.

Der er også et åbent spørgsmål om to kinesiske selskaber vil få lov til flyve på ruten mellem Beijing og København. Frem til nu har Kina i forhold til de kinesiske selskabet ført en "One-Airline-One-Route" politik, hvor det ikke har muligt for flere kinesiske selskaber at flyve på den samme internationale rute ud af Kina. De kinesiske luftfartsmyndigheder CAAC har dog netop i den forgangne sommer åbnet op for at gå væk fra denne politik, men henblik på at sikre større konkurrence og mere international trafik til og fra Kina.

Såfremt begge de to kinesiske selskaber får lov til at flyve til København og gør alvor af deres planer, vil der således i 2018 blive 15 ugentlige afgange fra Københavns Lufthavn til Beijing. 

Foto: Air China

 


 

Kommentarer

Worriers 2017-11-19 23:47 #1
China only allows one Chineese carrier pr. route.
It's never ever going to happen that both Capital and Air China will operate the route!

Skriv kommentar

Din kommentar vil først fremgå når den er blevet godkendt af CPHtraveller.

Vi forbeholder os ret til at afvise kommentarer uden videre begrundelse.

Sikkerhedskode Opdater