Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Air China er nu online på ruten mellem Beijing og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 30 Maj 2018 17:29

I dag d. 30. maj 2018 indviede Air China sin nye rute mellem Beijing og Københavns Lufthavn. En rute der flyves fire gange om ugen med en Airbus A330-200 med plads til 237 passagerer. Der er afgang fra København hver mandag, onsdag, fredag og søndag.

Åbningen blev fejret på behørig vis i gate C37 i Københavns Lufthavn, hvor der var deltagelse af blandt andet den danske Erhvervsminister Brian Mikkelsen og den kinesiske ambassadør i Danmark Deng Ying.

Ruten forventes at have stor betydning for tiltrækning af kinesiske turister til Danmark, da mange kinesiske rejsende foretrækker at flyve med et kinesisk selskab, hvor de kan snakke med besætningen ombord og får kendte kinesiske retter serveret. Indtil videre er det det kun SAS som har fløjet direkte mellem København og Beijing, hvor SAS tilbydes en daglig afgang alle ugens dage.

Som da Cathay Pacific for en lille måned siden åbnede sin rute til Hong Kong, var der igen traditionel kinesisk løvedans i gate C37. Faktisk de samme løvedansere ved begge begivenheder, og man kan håbe at Københavns Lufthavn allerede nu har booket dem igen til august, hvor Sichuan Airlines med al sandsynlig åbner rute mellem Chengdu og København.

Skulle der komme endnu flere kinesiske rejsende til Københavns Lufthavn, så er man ifølge administrerende direktør Thomas Woldbye klar til at byde dem velkommen:

"Udover at have kinesiske guider og skilte i lufthavnen og en kinesisk version af vores app har vi fået et samarbejde i gang med Kinas svar på Tripadvisor, DianPing. Og så er butikkerne herude i samarbejde med NETS om at kunne tilbyde de kinesiske rejsende at betale via Alipay - en betalingsapp, som benyttes af flere end 500 millioner kinesere"

Til åbningen deltog også Air Chinas nye General Manager for Danmark, Andy Hao. Han håber ligeledes på en lys fremtid for den nye rute:

"Vi er stolte over at kunne åbne Air Chinas første direkte rute til den danske hovedstad. Den nye rute fra Beijing til København vil give turister og forretningsrejsende bedre muligheder og styrke samarbejdet mellem vores to nationer."

Den officielle åbning af ruten blev varetaget af Erhvervsminister Brian Mikkelsen, der klippede den røde snor ved gaten. I sin åbningstale lagde Brian Mikkelsen vægt på at den nye rute bringer de to nationer tættere på hinanden:

"Den nye Air China-rute bringer Danmark og Kina tættere sammen og forbedrer den direkte adgang til Danmark for både ferie- og forretningsrejsende."

Efter den officielle ceremoni fik CPHtraveller mulighed for en kort snak med Brian Mikkelsen omkring betydningen af denne nye rute for Danmark. Her lagde han vægt på at den nye rute forhåentlig kan bidrage til at Danmark får en større andel af det hastigt stigende turismemarked fra Kina. Men også er ruten er vigtig for dansk erhvervslivs adgang til det kinesiske marked, da Air China via sin hub i Beijing har et stort netværk til hele Kina.

Adspurgt om hvor stor betydning det dansk-kinesiske turismeår i 2017 har haft for realisering af denne rute, påpegede Brian Mikkelsen at turismeåret gav mulighed for dialog på højt politisk niveau med Kina, og at der fra dansk side er blevet sendt et kraftigt politisk signal om at man meget gerne så en direkte rute med Air China til København. Han understegede at Air China naturligvis er et kommercielt drevet selskab, men at det har betydning hvad der bliver sendt at politiske signaler.

Han håber desuden at det vil være muligt at tiltrække yderligere ruter fra Kina og gerne fra byer hvor der i dag ikke er direkte flyvninger til København. Det kunne være ruter med Air China eller andre kinesiske selskaber.

Brian Mikkelsen har også stor ros til Københavns Lufthavn og ruteudviklingsprogrammet Global Connected under Wonderfull Copenhagen, som har gjort en stor indsats i forbindelse med tiltrækningen af Air China. Det er 100% dem som skal have æren for at denne rute er blevet realiseret, afslutter Brian Mikkelsen.

Ruten vil blive fløjet efter nedenstående fartplan frem til slut oktober. Herefter reduceres ruten i vinterhalvåret til 3 ugentlige afgange, hvor flyvningen om mandagen tages af programmet.

CA 877 PEK-CPH 02:55-06:45 1x3x5x7 A332
CA 878 CPH-PEK 13:15-04:10 1x3x5x7 A332

 

Foto: Københavns Lufthavn

 


 

Skriv kommentar

Din kommentar vil først fremgå når den er blevet godkendt af CPHtraveller.

Vi forbeholder os ret til at afvise kommentarer uden videre begrundelse.

Sikkerhedskode Opdater