Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Singapore Airlines med daglig A350-900 rute til CPH Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 20 November 2018 20:52

Efter længere tids tilløb udvider Singapore Airlines fra november måned 2019 ruten mellem Singapore og Københavns Lufthavn til daglige afgange. Det betyder to ekstra ugentlige afgange sammenlignet med de nuværende 5 ugentlige flyvninger.

I forbindelse med opgraderingen til daglige flyvninger, byttes der desuden flytype fra Boeing 777-300ER til en Airbus A350-900. Herved forsvinder første klasse fra ruten da Airbus A350-900 hos Singapore Airlines ikke er udstyret med denne klasse. A350 har derimod 253 sæder ombord fordelt på 42 i Business Class, 24 i Premium Economy Class og 187 på Economy Class.

Med daglige afgange og A350-900 som flytype vil Singapore Airlines udbyde i alt 1771 ugentlige sæder i hver retning på ruten fra Singapore til København. Dette er en stigning på 34% sammenlignet med dagens 1320 ugentlige sæder.

 
SAS flytter Hong Kong rute fra Stockholm til København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 14 Juni 2018 20:06

Den 28. oktober i år flytter SAS sin rute til Hong Kong fra Stockholm Arlanda lufthavnen til Københavns Lufthavn. Herved bliver København igen den eneste lufthavn i Skandinavien som har direkte ruter til Asien med SAS.

Efter planen vil SAS flyve ruten fem gange ugentligt, hvilket tilsvarer det antal frekvenser som i dag flyves fra Stockholm. Til gengæld har SAS fra oktober måned fået bedre start og landing slots på lufthavnen i Hong Kong. Dette gør at når ruten flyttes til København, så bliver det med bedre rutetider hvor der bliver aftenafgang fra Skandinavien og morgenankomst fra Hong Kong.

Helt konkret vil SAS flyve fra København til Hong Kong hver onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 20.55. Returen fra Hong Kong afgår lige efter midnat hver mandag, tirsdag, fredag, lørdag og søndag med ankomst i København tidlig morgen kl. 6.20. Der vil blive anvendt en Airbus A340-300 med plads til 237 passagerer på ruten.

 
Air China er nu online på ruten mellem Beijing og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 30 Maj 2018 17:29

I dag d. 30. maj 2018 indviede Air China sin nye rute mellem Beijing og Københavns Lufthavn. En rute der flyves fire gange om ugen med en Airbus A330-200 med plads til 237 passagerer. Der er afgang fra København hver mandag, onsdag, fredag og søndag.

Åbningen blev fejret på behørig vis i gate C37 i Københavns Lufthavn, hvor der var deltagelse af blandt andet den danske Erhvervsminister Brian Mikkelsen og den kinesiske ambassadør i Danmark Deng Ying.

Ruten forventes at have stor betydning for tiltrækning af kinesiske turister til Danmark, da mange kinesiske rejsende foretrækker at flyve med et kinesisk selskab, hvor de kan snakke med besætningen ombord og får kendte kinesiske retter serveret. Indtil videre er det det kun SAS som har fløjet direkte mellem København og Beijing, hvor SAS tilbydes en daglig afgang alle ugens dage.

 
København er nu igen direkte forbundet med Hong Kong Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 02 Maj 2018 20:12

For 19 år siden nedlagde SAS sin direkte rute mellem Københavns Lufthavn og Hong Kong, men i dag d. 2. maj 2018 blev der igen direkte forbindelse mellem de to byer. Det skete da det Hong Kong baserede luftfartselskab Cathay Pacific indviede sin længe ventede rute til København.

Ruten er i første omgang en sæsonrute som flyves frem til slutningen af oktober måned med tre ugentlige afgange. Der flyves med de helt nye og moderne Airbus A350-900XWB maskiner og det er første gang at denne flytype anvendes i fast rutetrafik til København.

Hos Cathay Pacific har Airbus A350-900 plads til 280 passagerer fordelt på tre klasser. Der er 38 sæder i business-class, 28 sæder i economy-plus og 214 pladser i econony-klassen.

 
Air China planlægger rute til København fra den 30. maj Print Email
Publiseret af Administrator   
Lørdag, 06 Januar 2018 11:03

En Air China rute mellem København og Beijing ser nu til at være meget tæt på. Tilbage i november måned ansøgte Air China de kinesiske luftfarts-myndigheder om tilladelse til at flyve mellem Beijing og København.

Nu har Air China taget næste skridt og lagt schedule for flyvningerne til København i reservationssystemerne med opstart d. 30 maj og fire ugentlige afgange. Herudover er flyvningerne tilgængelige for salg på Air Chinas webside

Det ser således også nu til at det er Air China som har fået den endelige tilladelse fra de kinesiske myndigheder til at opererer mellem Beijing og København. Beijing Capital Airlines havde også planer om at flyve på ruten, og publiserede for nogle måneder siden 3 ugentlige flyvninger fra Beijing i reservationssystemerne.

Disse flyvninger med Beijing Capital er nu fjernet igen og forventet ikke gennemført, da Kina som udgangspunkt kun tillader et kinesisk flyselskab per international rute.

 
Royal Jordanian med direkte rute mellem Amman og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 02 Januar 2018 15:28

Der har længe været rygter om at det nationale jordanske luftfartselskab Royal Jordanian skulle være interesseret i at åbne en direkte rute fra Amman til København.

Dette ser nu til at blive en realitet, da Royal Jordanian fra d. 3 juni i år vil flyve mellem Amman og Københavns Lufthavn tre gange om ugen. Der bliver efter planen flyvning hver tirsdag, torsdag og søndag med en flyvetid på 4t og 35m i hver retning.

Som udgangspunkt vil der blive anvendt en Airbus A319 på ruten med plads til 110 passagerer. Dette er fordelt på 14 business class sæder og 96 sæder i økonomiklassen. I sommerhøjsæsonen fra midt juni til start september, vil der dog hovedsageligt blive anvendt A320 på flyvningerne, mens afgangen om torsdagen vil blive fløjet af en Airbus A321 med plads til 167 passagerer.

 
Københavns Lufthavn får ny luftfragtterminal på 20.000 m2 Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 20 December 2017 01:00

De kommende par år bliver Københavns Lufthavn udbygget med en ny luftfragtterminal, hvilket sker som et led i at sikre lufthavnen en position som det førende fragtcentrum i Norden.

Det er den tyske developer AXXUS Capital der skal stå for at udvikle den nye fragtterminal, da Københavns Lufthavn netop har indgået en aftale der omfatter at AXXUS bygger en terminal på ca. 20.000 kvadratmeter i den østlige del af lufthavnen.

For AXXUS er dette en investering på ca. 300 millioner kroner og det forventes at byggeriet kan stå færdigt inden for de næste to år. Herved får Københavns Lufthavn yderligere sat fart på planerne omkring Airport Business Park, der gerne skal udvikles over de kommende år.

 
Københavns Lufthavn sænker taksterne fra april måned 2018 Print Email
Publiseret af Administrator   
Søndag, 10 December 2017 22:15

Fredag kom der gode nyheder til de flyselskaber som anvender Københavns Lufthavn. Fra april måned 2018 vil man sænke taksterne for at benytte lufthavnen med i gennemsnit 10% og hele 35% på feederruter der opfylder nogle bestemte kriterier.

Dette tiltag kommer i forlængelse af Regeringens luftfartsstrategi som blev fremlagt tilbage i juli måned. En del af denne strategi var oplæg til en ny prisregulering for danske lufthavne, med henblik på at styrke den internationale tilgængelighed for Danmark og København.

Efter en høringsrunde er den nye regulering på plads og vil træde endelig i kraft for Københavns Lufthavn i april 2019 når ny takstperiode påbegyndes.

Københavns Lufthavn ønsker dog allerede et år tidligere at komme den nye regulering i møde med lavere priser for flyselskaberne. En årsag til dette skal formentlig også findes i den ejerstruktur som nu er gældende i Københavns Lufthavn, hvor den australske kapaital fond Macquarie Group har solgt ud og danske ATP i stedet er kommet ind.

 


Side 1 af 36