Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Københavns Lufthavn sænker taksterne fra april måned 2018 Print Email
Publiseret af Administrator   
Søndag, 10 December 2017 22:15

Fredag kom der gode nyheder til de flyselskaber som anvender Københavns Lufthavn. Fra april måned 2018 vil man sænke taksterne for at benytte lufthavnen med i gennemsnit 10% og hele 35% på feederruter der opfylder nogle bestemte kriterier.

Dette tiltag kommer i forlængelse af Regeringens luftfartsstrategi som blev fremlagt tilbage i juli måned. En del af denne strategi var oplæg til en ny prisregulering for danske lufthavne, med henblik på at styrke den internationale tilgængelighed for Danmark og København.

Efter en høringsrunde er den nye regulering på plads og vil træde endelig i kraft for Københavns Lufthavn i april 2019 når ny takstperiode påbegyndes.

Københavns Lufthavn ønsker dog allerede et år tidligere at komme den nye regulering i møde med lavere priser for flyselskaberne. En årsag til dette skal formentlig også findes i den ejerstruktur som nu er gældende i Københavns Lufthavn, hvor den australske kapaital fond Macquarie Group har solgt ud og danske ATP i stedet er kommet ind.

 
Estiske Nordica åbner mellem Tallinn og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 07 December 2017 21:57

Fra slutningen af april måned næste år bliver der igen konkurrence på ruten mellem den estiske hovedstad Tallinn og København. D. 27. april åbner Nordica således en direkte rute mellem de to byer og vil herved give SAS konkurrence på denne strækning.

Nordica vil flyve 11 gange om ugen på ruten og vil tilbyde en morgen og aftenafgang fra København. Derved vil Nordica flyve på andre tidspunkter af dagen end SAS, der har en middagsafgang fra København, samt en sen aftenafgang mod Tallinn.

Det er Nodica's tredje rute fra København, hvor selskabet allerede flyver mellem svenske Örebrog og hollanske Groningen. Herudover flyver selskaber også fire ATR-72 maskiner ud af København for SAS.

 
Air China har ansøgt om rute til København fra Beijing Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 16 November 2017 19:40

Det nationale og statsejede flyselskab Air China har i dag den 16. november, ansøgt de kinesiske luftfartsmyndigheder (CAAC) om tilladelse til at flyve mellem Beijing og København fra marts måned 2018. Det oplyser den anerkendte blog Airlineroute.net.

Ansøgningen omfatter et ønske om fem ugentlige flyvninger med en Airbus A330-200 der har plads til 237 passagerer. Ruten er naturligvis ikke bekræftet som følge af ansøgningen, men det er meget sjældent at Air China ansøger om ruter som ikke efterfølgende bliver påbegyndt.

Air China har tidligere fløjet til København frem til år 2001, hvor ruten blev nedlagt. Dengang fløj selskabet to gange om ugen mellem Beijing og København med mellemlanding i Stockholm.

 
Ukraine International Airlines åbner mellem Kiev og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 24 Oktober 2017 00:04

Det nationale ukrainske luftfartselskab Ukraine International Airlines åbner den 25. april næste år en direkte rute mellem Kiev og Københavns Lufthavn. Ruten vil fra start bliver fløjet med intet mindre end 9 ugentlige afgange og selskabet vil anvende deres nye Boeing 737-800 maskiner på flyvningerne til København. En flytype der hos Ukraine International Airlines har plads til 186 passagerer i ren økonomiklasse konfiguration.

Ukraine International Airlines fløj tilbage omkring årtusindskiftet en kort overgang mellem Kiev og København, men ruten blev efter kort tid nedlagt grundet dårlige passagertal. Udover København flyver Ukraine International Airlines allerede til Stockholm og Helsinki i Norden, hvor selskabet de seneste par år har opbygget en stærk markedsposition.

 
SAS åbner seks nye ruter fra Københavns Lufthavn i 2018 Print Email
Publiseret af Administrator   
Mandag, 16 Oktober 2017 20:42

SAS har præsenteret deres kommende program for sommeren 2018 og det byder på seks rutenyheder fra Københavns Lufthavn. Dette omfatter nye ruter til Beirut i Libanon, Genova i Italien, tyrkiske Gazipaza, den portugisiske hovedstad Lissabon, Sarajevo i Bosnien-Hercegovina og franske Toulon.

Ruterne flyves alle med en til tre ugentlig frekvenser afhængig af periode, ligeledes som der bliver flere flyvninger til Rom og Zürich. Således udvides antallet af flyvninger til Rom den kommende sommer fra 9 til 11 ugentlige afgange.

I alt vil SAS den kommende sommer udbyde ca. 230.000 flere sæder fra det danske marked, hvilket udover de nye ruter fra København, også omfatter de nye ruter fra Århus som SAS præsenterede for nyligt. Herunder udvidet kapacitet på indenrigsruten mellem Århus og København.

 
Cathay Pacific åbner rute mellem Hong Kong og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 31 August 2017 12:10

Efter flere års tilløb er det nu endelig blevet officielt at Cathay Pacific åbner en direkte rute mellem Hong Kong og Københavns Lufthavn. Det Hong Kong baserede selskab vil have første flyvning til København d. 2. maj 2018 og vil flyve ruten 3 gange ugentlig, med afgang fra CPH mandag, onsdag og fredag. Desværre bliver der i første omgang tale om en sommersæson rute som flyves frem til oktober måned.

Det er et af selskabets nye og moderne Airbus A350-900 der vil blive anvendt til København og som har plads til 280 passagerer fordelt på tre klasser. Dette er fordelt på 38 Business Class sæder, 28 Premium Economy sæder og 214 pladser i økonomi afdelingen.

Det er desuden første gang at et flyskab vil anvende Airbus A350 i fast rutetrafik på Københavns Lufthavn, hvor der indtil videre kun har været enkelte besøg af typen fra Finnair.

 
Air India bekræfter rute mellem Delhi og København (Opdt.) Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 30 Maj 2017 20:08

Langt om længe er det i dag blevet bekræftet, at Air India åbner en direkte rute mellem Delhi og Københavns Lufthavn. Ruten åbner den 16. september i år og vil blive fløjet tre gange om ugen med en Boeing 787-8 Dreamliner der har plads til 256 passagerer.

Der bliver afgang fra København tirsdag, torsdag og lørdag kl. 20.35 om aftenen, mens ankomsttiden i Københavns Lufthavn bliver kl. 18.50. Herved bliver ankomst og afgangstiderne i København mere eller minde identiske med fartplanen for den ligeledes nye Air India rute til Stockholm Arlanda.

 
Singapore Airlines indsætter Boeing 777-300ER på rute til CPH Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 16 Maj 2017 19:45

I et par uger har der gået rygter om, at Singapore Airlines planlagde en opgradering af ruten til København og ville tilbyde førsteklasse på flyvningerne til Singapore. Denne opgradering er nu en realitet da Singapore Airlines gældende fra november måned, skifter flytype til 777-300ER mellem Singaproe og København. I dag anvendes der en 777-200ER på ruten.

Herved vil Singapore Airlines i fremtiden tilbyde en 4-klasses konfiguration på flyvningerne ud af København. Dette vil være fordelt på 4 førsteklassesæder, 48 business class, 28 premium economy samt 184 sæder i ren economy klasse. Dette betyder at Singapore Airlines i forhold til i dag vil tilbyde to nye klasser til København i form af førsteklasse og premium economy.

 


Side 1 af 35