Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Air China planlægger rute til København fra den 30. maj Print Email
Publiseret af Administrator   
Lørdag, 06 Januar 2018 11:03

En Air China rute mellem København og Beijing ser nu til at være meget tæt på. Tilbage i november måned ansøgte Air China de kinesiske luftfarts-myndigheder om tilladelse til at flyve mellem Beijing og København.

Nu har Air China taget næste skridt og lagt schedule for flyvningerne til København i reservationssystemerne med opstart d. 30 maj og fire ugentlige afgange. Herudover er flyvningerne tilgængelige for salg på Air Chinas webside

Det ser således også nu til at det er Air China som har fået den endelige tilladelse fra de kinesiske myndigheder til at opererer mellem Beijing og København. Beijing Capital Airlines havde også planer om at flyve på ruten, og publiserede for nogle måneder siden 3 ugentlige flyvninger fra Beijing i reservationssystemerne.

Disse flyvninger med Beijing Capital er nu fjernet igen og forventet ikke gennemført, da Kina som udgangspunkt kun tillader et kinesisk flyselskab per international rute.

 
Royal Jordanian med direkte rute mellem Amman og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 02 Januar 2018 15:28

Der har længe været rygter om at det nationale jordanske luftfartselskab Royal Jordanian skulle være interesseret i at åbne en direkte rute fra Amman til København.

Dette ser nu til at blive en realitet, da Royal Jordanian fra d. 3 juni i år vil flyve mellem Amman og Københavns Lufthavn tre gange om ugen. Der bliver efter planen flyvning hver tirsdag, torsdag og søndag med en flyvetid på 4t og 35m i hver retning.

Som udgangspunkt vil der blive anvendt en Airbus A319 på ruten med plads til 110 passagerer. Dette er fordelt på 14 business class sæder og 96 sæder i økonomiklassen. I sommerhøjsæsonen fra midt juni til start september, vil der dog hovedsageligt blive anvendt A320 på flyvningerne, mens afgangen om torsdagen vil blive fløjet af en Airbus A321 med plads til 167 passagerer.

 
Københavns Lufthavn får ny luftfragtterminal på 20.000 m2 Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 20 December 2017 01:00

De kommende par år bliver Københavns Lufthavn udbygget med en ny luftfragtterminal, hvilket sker som et led i at sikre lufthavnen en position som det førende fragtcentrum i Norden.

Det er den tyske developer AXXUS Capital der skal stå for at udvikle den nye fragtterminal, da Københavns Lufthavn netop har indgået en aftale der omfatter at AXXUS bygger en terminal på ca. 20.000 kvadratmeter i den østlige del af lufthavnen.

For AXXUS er dette en investering på ca. 300 millioner kroner og det forventes at byggeriet kan stå færdigt inden for de næste to år. Herved får Københavns Lufthavn yderligere sat fart på planerne omkring Airport Business Park, der gerne skal udvikles over de kommende år.

 
Københavns Lufthavn sænker taksterne fra april måned 2018 Print Email
Publiseret af Administrator   
Søndag, 10 December 2017 22:15

Fredag kom der gode nyheder til de flyselskaber som anvender Københavns Lufthavn. Fra april måned 2018 vil man sænke taksterne for at benytte lufthavnen med i gennemsnit 10% og hele 35% på feederruter der opfylder nogle bestemte kriterier.

Dette tiltag kommer i forlængelse af Regeringens luftfartsstrategi som blev fremlagt tilbage i juli måned. En del af denne strategi var oplæg til en ny prisregulering for danske lufthavne, med henblik på at styrke den internationale tilgængelighed for Danmark og København.

Efter en høringsrunde er den nye regulering på plads og vil træde endelig i kraft for Københavns Lufthavn i april 2019 når ny takstperiode påbegyndes.

Københavns Lufthavn ønsker dog allerede et år tidligere at komme den nye regulering i møde med lavere priser for flyselskaberne. En årsag til dette skal formentlig også findes i den ejerstruktur som nu er gældende i Københavns Lufthavn, hvor den australske kapaital fond Macquarie Group har solgt ud og danske ATP i stedet er kommet ind.

 
Estiske Nordica åbner mellem Tallinn og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 07 December 2017 21:57

Fra slutningen af april måned næste år bliver der igen konkurrence på ruten mellem den estiske hovedstad Tallinn og København. D. 27. april åbner Nordica således en direkte rute mellem de to byer og vil herved give SAS konkurrence på denne strækning.

Nordica vil flyve 11 gange om ugen på ruten og vil tilbyde en morgen og aftenafgang fra København. Derved vil Nordica flyve på andre tidspunkter af dagen end SAS, der har en middagsafgang fra København, samt en sen aftenafgang mod Tallinn.

Det er Nodica's tredje rute fra København, hvor selskabet allerede flyver mellem svenske Örebrog og hollanske Groningen. Herudover flyver selskaber også fire ATR-72 maskiner ud af København for SAS.

 
Air China har ansøgt om rute til København fra Beijing Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 16 November 2017 19:40

Det nationale og statsejede flyselskab Air China har i dag den 16. november, ansøgt de kinesiske luftfartsmyndigheder (CAAC) om tilladelse til at flyve mellem Beijing og København fra marts måned 2018. Det oplyser den anerkendte blog Airlineroute.net.

Ansøgningen omfatter et ønske om fem ugentlige flyvninger med en Airbus A330-200 der har plads til 237 passagerer. Ruten er naturligvis ikke bekræftet som følge af ansøgningen, men det er meget sjældent at Air China ansøger om ruter som ikke efterfølgende bliver påbegyndt.

Air China har tidligere fløjet til København frem til år 2001, hvor ruten blev nedlagt. Dengang fløj selskabet to gange om ugen mellem Beijing og København med mellemlanding i Stockholm.

 
Ukraine International Airlines åbner mellem Kiev og København Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 24 Oktober 2017 00:04

Det nationale ukrainske luftfartselskab Ukraine International Airlines åbner den 25. april næste år en direkte rute mellem Kiev og Københavns Lufthavn. Ruten vil fra start bliver fløjet med intet mindre end 9 ugentlige afgange og selskabet vil anvende deres nye Boeing 737-800 maskiner på flyvningerne til København. En flytype der hos Ukraine International Airlines har plads til 186 passagerer i ren økonomiklasse konfiguration.

Ukraine International Airlines fløj tilbage omkring årtusindskiftet en kort overgang mellem Kiev og København, men ruten blev efter kort tid nedlagt grundet dårlige passagertal. Udover København flyver Ukraine International Airlines allerede til Stockholm og Helsinki i Norden, hvor selskabet de seneste par år har opbygget en stærk markedsposition.

 
SAS åbner seks nye ruter fra Københavns Lufthavn i 2018 Print Email
Publiseret af Administrator   
Mandag, 16 Oktober 2017 20:42

SAS har præsenteret deres kommende program for sommeren 2018 og det byder på seks rutenyheder fra Københavns Lufthavn. Dette omfatter nye ruter til Beirut i Libanon, Genova i Italien, tyrkiske Gazipaza, den portugisiske hovedstad Lissabon, Sarajevo i Bosnien-Hercegovina og franske Toulon.

Ruterne flyves alle med en til tre ugentlig frekvenser afhængig af periode, ligeledes som der bliver flere flyvninger til Rom og Zürich. Således udvides antallet af flyvninger til Rom den kommende sommer fra 9 til 11 ugentlige afgange.

I alt vil SAS den kommende sommer udbyde ca. 230.000 flere sæder fra det danske marked, hvilket udover de nye ruter fra København, også omfatter de nye ruter fra Århus som SAS præsenterede for nyligt. Herunder udvidet kapacitet på indenrigsruten mellem Århus og København.

 


Side 1 af 35