Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Västerås får igen rutetrafik til Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Mandag, 19 December 2016 19:53

Efter et par års pause bliver det igen fra d. 27. marts 2017 muligt at flyve direkte fra svenske Västerås til København. Det biver ligeledes et gensyn med det svenske flyselskab Nextjet i Københavns Lufthavn, da det er dette selskab som fra slutningen af marts vil flyve gange to dagligt på ruten alle hverdage.  

Nextjet kommer til at flyve ruten i code-share samarbejde med SAS, hvorved der for rejsende fra Västerås vil være muligt at benytte sig videre af det store netværk fra København. Nextjet fløj indtil for et par år siden en lang ruter ind til København fra mindre svenske byer, men kunne ikke på daværende tidspunkt få lønsomhed i disse ruter.

I følge CPHtravellers oplysning vil der være tale om en tidlig flyvning ind til København hver hverdagsmorgen, samt en flyvning først på aftenen. Herved kan der sikres optimale forbindelser ind og ud af København for rejsende fra Västerås.

Last Updated on Mandag, 19 December 2016 20:53
 
Wizz Air åbner rute mellem København og Kiev Print Email
Publiseret af Administrator   
Fredag, 16 December 2016 22:35

Den 27. august næste år får Københavns Lufthavn lukket endnu et af hullerne i rutenetværket. Det sker når det undgarske lavprisselskab Wizz Air fra denne dato starter en direkte rute fra den ukrainske hovedstad Kiev til København.

Efter planen bliver der flyvning mellem Kiev og København, hver tirsdag, torsdag og lørdag, hvor Wizz Air vil anvende en Airbus A320 med plads til 180 passagerer. Ruten til København sker som et led i udvidelsen af Wizz Airs eksisterende base i Kiev som fra august udvides fra et til to fly. 

Med annonceringen af denne rute får København igen en direkte rute til Ukraine, efter der i en årrække ikke har været direkte forbindelse fra København til Kiev. Ifølge CPHtravellers oplysninger er der endda en mulighed for at Wizz Air ikke bliver eneste selskab mellem København og Kiev i 2017.

Last Updated on Fredag, 16 December 2016 23:35
 
Ural Airlines dobler næste år flyvningerne til København Print Email
Publiseret af Administrator   
Søndag, 04 December 2016 20:43

Det russiske flyselskab Ural Airlines fløj den forgangne sommer hver tirsdag mellem Jekaterinburg og Københavns Lufthavn. En rute der hovedsagligt har været anvendt af kinesiske turister til og fra København, hvor Ural Airlines har haft aftale med kinesiske turoperatører.

Dette setup har tilsyneladende været en succes og Ural Airlines vender således tilbage på ruten næste sommer, og det sker med en udvidelse fra en til to ugentlige flyvninger. Selskabet vil således fra d. 16. maj til d. 13. oktober flyve til København hver tirsdag og fredag.

Begge ugens flyvninger vil blive betjent med en Airbus A320 med plads til 156 passagerer.

 
Ny Ryanair rute mellem Napoli og Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 01 December 2016 19:04

Ryanair åbner d. 2. maj næste år sin femte italienske destination fra Københavns Lufthavn, hvor selskabet fra denne dato vil flyve tre gange ugentligt mellem Napoli og København. Der bliver flyvning tirsdag, torsdag og lørdag med ankomst i København kl. 12.35 og afgang igen kl. 13.00.

Napoli bliver fra foråret ny Ryanair base med tre fly stationeret og det er i denne sammenhæng at ruten til København åbnes, hvilket blot er en ud af i alt 17 nye destinationer fra den syditalienske by.

SAS flyver allerede til Napoli fra København, men dette er udelukkende en sommerrute der flyves en gang om ugen fra slut juni til start august.

Udover Napoli, vil Ryanair således flyve til følgende destinationer i Italien fra København: Bologna, Milano Bergamo, Rom Ciampino og Pescara.

Last Updated on Torsdag, 01 December 2016 20:04
 
Delta justerer igen på sommerruterne til Skandinavien Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 23 November 2016 18:23

CPHtraveller kunne for nyligt rapportere at Delta Airlines næste sommer ville opgradere ruten mellem New York JFK og København ved at indsætte den større Boeing 767-400 maskine på daglig basis.

Delta har dog endnu engang justeret det forventede program for sine to ruter til Skandinavien i sommeren 2017. Det betyder at ruten til København i stedet for en opgradering nu kan se frem til at mindre reduktion i kapaciteten, ved at ruten fire gange ugentlig vil blive fløjet med 767-300 og tre gange ugentlig med Boeing 757-200. I den forgangne sommer blev ruten fløjet med Boeing 767-300 alle ugens dage.

Københavns Lufthavn kan dog glæde sig over at ruten til København, ikke bliver ligeså hårdt ramt som ruten mellem Stockholm og New York. Her vil Delta hele næste sommer reducere til fire ugentlige afgange med Boeing 757-200.

Til gengæld kan Københavns Lufthavn formentlig i stedet se frem til at flere at de andre transatlantiske ruter fra lufthavnen i nær fremtid forventes opgraderet med mere kapacitet.

Last Updated on Onsdag, 23 November 2016 19:24
 
Vueling dropper rute mellem København og Alicante Print Email
Publiseret af Administrator   
Onsdag, 09 November 2016 20:00

Det spanske lavprisselskab Vueling opgiver ruten mellem København og Alicante, der har været fløjet 2-3 gange om ugen afhængig af sæson. Ruten er allerede lukket ned for den nuværende vintersæson og vender således ikke tilbage næste sommer.

Det er formentlig konkurrencen fra Ryanair på denne rute som har fået Vueling til at trække sig. Udover konkurrence på ruten til Alicante har Vueling også siden sidste vinter mødt konkurrence fra Ryanair mellem København og Malaga. Denne rute bibeholder Vueling dog for nuværende, men reducerer næste sommer antallet af ugentlige flyvninger til Malaga fra 6 til 4.

En tredje rute som reduceres er flyvningerne mellem København og Firenze. Her vil Vueling næster sommer flyve to gange ugentlig i stedet for tre. Til gengæld indsætter Vueling mere kapacitet på sin rute mellem København og Paris, hvor der i højsæsonen bliver daglige flyvninger mod 5 ugentlige i den forgangne sommer.

Herudover erfarer CPHtraveller at Vueling måske næste sommer åbner en ny rute til København, fra en destination som endnu ikke er annonceret.

Last Updated on Onsdag, 09 November 2016 21:00
 
Blue Air planlægger rute mellem København og Italien Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 08 November 2016 21:26

Den 2. juni næste år starte rumænske Blue Air efter planen en rute mellem Bukarest og København, hvilket således vil være selskabets debut i Københavns Lufthavn. Men måske bliver selskabet allerede at se i København fra slutningen af marts måned, da CPHtraveller erfarer at selskabet planlægger en rute mellem sin base i italianske Torino og København.

Mere konkret er ruten allerede delvis tilgængelig i reservationssystemerne fra d. 27 marts med tre ugentlige flyvninger. Efter planen er dette med flyvning mellem Torino og København hver mandag, onsdag og lørdag.

Blue Air har for nuværende ikke selv annonceret ruten og den er heller ikke tilgængelig for salg på selskabets egen webside. Der afventes således en officiel bekræftekse af ruten fra Blue Air.

 
Etihad Cargo nyt fragtselskab i Københavns Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Søndag, 16 Oktober 2016 18:00

Fragtdivisionen af Etihad Airways fra de Forenede Arabiske Emirater, har med kort varsel publiceret at selskabet begynder med faste fragtflyvninger til og fra Københavns Lufthavn.

Etihad Cargo vil således med start torsdag d. 20 oktober flyve to gange om ugen fra København til sin hub i Abu Dhabi. Der vil på ruten blive anvendt en Boeing 777F med en fragtkapacitet på 102 ton, men denne kapacitet skal dog deles med Amsterdam, da begge ugens to flyvninger kommer ind fra den hollandske hovedlufthavn før der flyves videre mod Abu Dhabi.

København bliver den fjerde destination som Etihad Cargo flyver til i Europa, da selskabet i øjeblikket kun flyver til Amsterdam, Frankfurt og Milano på det europæiske kontinent.

Flyvningerne til København gennemføres torsdag og lørdag, hvor der bliver ankomst kl. 13.20 og afgang igen kl. 15.20. Det er desuden interessant om disse fragtflyvninger til København, er en forløber for en introduktion af egentlige passagerflyvninger i nær fremtid. Modsat konkurrenterne fra Emirates og Qatar Airways flyver Etihad Airways endnu ikke til Skandinavien.

Last Updated on Søndag, 16 Oktober 2016 18:00
 
Delta opgraderer igen fly på ruten til København fra New York Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 27 September 2016 22:22

Delta har netop her i starten af september måned afsluttet deres sommerrute mellem New York og København for denne sæson. Her er der blevet fløjet med en Boeing 767-300ER med plads til 211 eller 225 passagerer afhængig af den specifikke konfiguration.

Dette var en markant udvidelse fra sidste sommer hvor ruten blev fløjet med den mindre Boeing 757-200 med plads til 160 passagerer. Allerede næste sommer er Delta dog klar til igen at indsætter mere kapacitet mellem New York og København. Her er det nemlig planen at Boeing 767-300ER erstattes med en Boeing 767-400ER som er 6,5 meter længere end sin lillebror.

I 767-400ER versionen hos Delta er der plads til 246 passagerer og der er således tale om en ganske pæn kapacitetsudvidelse. Det skal også bemærkes at business class sektionen med denne opgradering udvides fra 26 til 40 sæder pr. dag.

Last Updated on Tirsdag, 27 September 2016 22:24
 
Aegean Airlines udvider mellem København og Athen Print Email
Publiseret af Administrator   
Torsdag, 22 September 2016 19:37

Det græske flyselskab Aegean Airlines som indgår i Star Alliance, er klart med deres 2017 sommerprogram for ruten mellem Athen og København.

Her bliver der næste sommer tale om et udvidet antal flyvninger sammenlignet med den forgangne sommer. Denne sommer har Aegean fløjet fire gange ugentlig på ruten, samt haft fem ugentlige flyvninger i den absolutte højsæson.

I sommeren 2017 bliver der i stedet 4-6 ugentlige flyvninger uden for højsæsonen, mens der i juli og august måned vil blive fløjet dagligt mellem Athen og København. 

Aegean Airlines har fløjet til Københavns Lufthavn siden 2014 og har i dag ruter fra København til Athen, Heraklion og Kalamata.

 

Last Updated on Torsdag, 22 September 2016 19:36
 


Side 2 af 4