Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
Københavns Lufthavn i tæt samarbejde med Seoul Incheon Lufthavn Print Email
Publiseret af Administrator   
Lørdag, 03 Oktober 2015 23:17

Københavns Lufthavn har for nylig indgået en partnerskabsaftale med Seoul Incheon Lufthavn i Sydkorea. Herved er to af verdens bedste lufthavne gået sammen for at blive endnu mere attraktive over for flyselskaberne.

Aftalen indebærer et tæt samarbejde og vidensdeling inden for en række områder som ruteudvikling, energi, teknologi, mobile og online løsninger m.v. Da de to lufthavne opererer i forskellige regioner anser de ikke hinanden som konkurrenter og kan derfor drage fuld nytte af et samarbejde.  

Københavns Lufthavn og Seoul Incheon Lufhavn benyttede den nylig afholdte World Routes konference i Durban til at promovere det nye samarbejde. Budskabet fra kommerciel direktør i København Lufthavn, Peter Krogsgaard, var at begge lufthavne har en masse ekspertise og viden som man kan bibringe den anden part:

"I vores respektive World Class Hub strategier fokuserer Incheon og CPH på mange af de samme aspekter, såsom god kundeservice, stærk ruteudvikling og tæt samarbejde med flyselskaberne for at sikre effektivitet og reduktion af de totale operationsomkostninger. Dette er nogle af de områder hvor Incheon og CPH kan assisterer hinanden i at styrke kompetencerne på tværs af de to lufthavne."  

Det er også en ambition at det tætte samarbejde mellem de to lufthavne, kan bidrage til at få etableret en direkte rute mellem København og Seoul. Under Routes konferencen udtalte Airline Marketing Director for Seoul Incheon, Alex Lee, til anna.aero at han ser gode muligheder for at få en direkte forbindelse i stand:

"Incheon er base for to nationale luftfartsselskaber i form af Korean Air og Asiana Airlines. Ideelt set ville det være fantastisk at se begge selskaber på ruten til København, men Asiana med deres medlemsskab i Star Alliance kunne give mulighed for et godt samarbejde med SAS og den etablerede hub i København."

Seoul er med 32.000 passagerer om året, nummer fem på listen over uservicerede interkontinentaleruter fra Københavns Lufthavn i 2014 efter Miami, Hong Kong, Teheran og Boston. Men da der allerede er annonceret ruter til Miami (SAS), Boston (Norwegian) og Teheran (Mahan Air) fra København, er Seoul rent faktisk nu den anden største uservicerede rute fra lufthavnen.

En af de konkrete ting som allerede er kommet ud af aftalen mellem de to lufthavne, er at man i fællesskab er inde som rådgivere i forbindelse med opførelsen af den kommende storlufthavn i Istanbul.  

Foto: Seoul Incheon Lufthavn 

 

 

Skriv kommentar

Din kommentar vil først fremgå når den er blevet godkendt af CPHtraveller.

Vi forbeholder os ret til at afvise kommentarer uden videre begrundelse.

Sikkerhedskode Opdater