Seneste trafiktal for CPH:
April > 2.419.452 +5,6%    
Marts > 2.279.244 -0,2%  
Februar > 1.983.286 +1,9%  
RSS
København igen kåret til verdens bedste inden for ruteudvikling Print Email
Publiseret af Administrator   
Tirsdag, 22 September 2015 20:52

Ruteudviklingsteamet fra Københavns Lufthavn har de seneste dage deltaget i den store årlige World Routes konference, som denne gang blev afholdt i sydafrikanske Durban.

Her mødtes 250 flyselskaber, 650 lufthavne og 170 turismeorganisationer for at diskutere og forhandle udvikling af nye flyruter. Et af højdepunkterne på konference var gallamiddagen mandag aften, med kåring af de bedste lufthavne inden for rutevikling.

I kategorien for lufthavne med mellem 20 og 50 mio. årlige passagerne var Københavns Lufthavn nomineret sammen med lufthavnene i Abu Dhabi, Bruxelles, Dublin, München og Wien.

Til stor glæde blev det Københavns Lufthavn som løb af med den samlede sejr i denne kategori foran lufthavnen i Abu Dhabi. Det er således anden gang inden for tre år at København vinner denne pris, hvor det sidste kun blev til en andenplads.  

Administrerende direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye, lægger da også vægt på vigtigheden af at genvinde denne pris på året konference:

"Det er utrolig vigtigt for København og Danmark, at flyselskaberne endnu engang har valgt os til verdens bedste lufthavn til ruteudvikling. Det er en anerkendelse af det store opsøgende arbejde vi laver med at udvikle og præsentere businesscases for flyselskaberne, og jeg er stolt og beæret over, at vi har vundet titlen som verdens bedste to gange og er blevet nomineret hele tre gange."  

Ruteudviklingschef Ole Wieth Christensen, uddyber da også betydningen af denne pris:

"Internationale flyruter skaber vækst, arbejdspladser og investeringer. Derfor er konkurrencen mellem lufthavne om at tiltrække nye ruter blevet intensiveret gennem de seneste 10-15 år. Og derfor er det et fantastisk skulderklap til os, at vi nu to gange på tre år er blevet kåret som verdens bedste til ruteudvikling.

En af grundene til, at vi vægter denne pris meget højt, er at det er flyselskaberne, der kårer vinderne. Derfor er kåringen en indikation på, at flyselskaberne mener, at vores analyser, rutedata og forslag til udvikling af nye og eksisterende ruter er særdeles brugbare for dem." 


Københavns Lufthavn: Verdens bedste ruteudviklingsteam i kategorien 20-50 millioner passagerer

På selve konferencen var hovedfokus for ruteudviklingsteamet rette mod drøftelse af nye ruter til Asien og Afrika. Til den daglige nyhedsavis på Routes konferencen udtalte Ole Wieth Christensen, at med Norwegians og SAS's nye ruter til Boston og Miami, så er en række målsætninger for det amerikanske marked opnået. Derfor rettes fokus nu i stedet mod destinationer som Hong Kong, Seoul, Delhi, Ho Chi Ming, Johanesburg og Cape Town.  

Foto: Københavns Lufthavn 

 

 

Skriv kommentar

Din kommentar vil først fremgå når den er blevet godkendt af CPHtraveller.

Vi forbeholder os ret til at afvise kommentarer uden videre begrundelse.

Sikkerhedskode Opdater